Acer Nitro 5 ekranını OC ile 70 Hz yapmak

420645

Hectopat
Öncelikle selamlar, az önce Acer Nitro 5 bilgisayarımın ekranını overclock yaptım(60Hz'den 70Hz'ye çektim).

YouTube'dan bir video gördüm benim laptopla aynıydı ve temel olarak ekranı 60 Hz gelen bilgisayarı 90Hz'ye çekti.(3. parti yazılımla)

YouTube linki: youtube
Kullandığım 3. parti yazılım: CRU

Günün belirli saatinde sıkıntı vs. yaşarsam buraya yazacağım. denemenizi tavsiye etmiyorum ben sizin yerinize deneyip sonuçları buraya yazacağım.

Acer Nitro 5
GTX1050 3GB.
i5 9300H.
8 GB RAM.
1T HDD.
120GB SSD.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-09 080907.png
    667,8 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyorsam Dahili Laptop Monitörlerine OC yapılamıyordu. Siz yapabildiyseniz ben de konuyu takibe alıyorum. Belki yapabilirim.

Diğer arkadaşların yorumunu merak ediyorum.

Hissiyat olarak fark var mı?

Evet kesinlikle var.

Şu ana kadar bir sıkıntı çıkarmadı birkaç el Valorant oynadım.
Neredeyse OC 8 saati aştı. Şu anlık hiçbir sıkıntı yok. Yukarıdaki belirttiğim özellikte bir bilgisayarınız varsa 70 Hz'ye yükseltebilirsiniz.
Anlık olarak 60Hz cihazımı 75Hz'ye çıkardım. Sıkıntı olursa yazarım şu anlık normal.

Son düzenleme:
Konuyu ciddi manada takip ediyorum.

Bu arada 75 Hz olduğuna eminsiniz değil mi?

Monitör görüntüleme özelliklerinde 75 Hz diye yazıyor mu?

Konuyu ciddi manada takip ediyorum.

Bu arada 75 Hz olduğuna eminsiniz değil mi?

Monitör görüntüleme özelliklerinde 75 Hz diye yazıyor mu?

Evet 75Hz yazıyor hem testlerde hem de gözle görülür büyük fark var.

Edit: YouTube'da adam 90Hz'ye çıkarıyordu fakat onu denemicem 75 kafi. 60hz ile oynarken ekran donuyormuş haberim yokken

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-10 140555.png
    663,3 KB · Görüntüleme: 117
Hocam gerçekten 90 Hz alabilir misiniz çok merak ediyorum ben de. Masaüstü monitörümde 66 Hz sınırında takılıp kalmıştım ben . Aylardır da o şekilde kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…