Acer Nitro 5 HDD arıza tespiti

mühendis52

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Acer Nitro 5 serisi Gaming laptop kullanıyorum. Isınma nedeniyle servise verdiğim laptop kullanıcı tarafından takılan HDD arızalıdır tespitiyle geldi. Fakat ben ekleme yapmadım ve HDD sağlamdı. Bugün laptop elime ulaştı, hard disk sistemde göremiyorum. Arızasının ne olduğunu nasıl anlayabilirim?

Hocam şimdiye kadar acer ile ilgili kim bilgisayarını servise gönderse hep aynı sorunla dönüyor. Bu sorunda hdd. Bilgisayarınız ısınıyorsa termal macun yenileyin(macun kaliteli olsun) ve fanlarını temizleyin. Siz servise gönderdiğiniz zamanda bunları yaparlar ama adam akıllı yaptıkları söylenemez. Bilgisayarınızda bi sorun olursa mümkünse kendiniz halledin yoksa bi bilgisayarcıya yaptırın adamın başında bekleyerek. Sorununuza gelirsek bazen sistemde hdd gözükmeye biliyor atacağım videoyu izleyin belki sorununuz çözülebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Birazdan denerim. Hard diskin arızasını sorduğumda bir şey diyemiyorlar, bad sector falan saçmalıyorlar. Bad sector olsa hard diski kullanabilirdim doğru mu hocam? Zaten cihaz 1 senelik hard diski değiştirmedilerse bende bir şey bilmiyorum

Disk yöneticisinde veya aygıt yöneticisinde hard diski göremiyorum video işe yaramaz sanırım.
Hard disk bozuk olsa bile BIOS'ta gözükmek zorunda mı?

Son düzenleme:
@Şükrü Ali Ögel sana zahmet bakar mısın hocam?

Bad Sector olsa bile kullanırsınız hocam eğer, BIOS veya yöneticiler üstünde gözükmüyorsa bir veri kurtarma yazılımı (EaseUS veya Disk Drill ile MiniTool) kurup bakın eğer onun içinde bile gözükmüyorsa diski fiziksel olarak bozmuş olabilirler.

Bende aynısını dedim.Bad sector olsaydı kullanabileceğimi söyledim.Biosda HDD2 model namede bir harddisk var ama ssd mi harddisk mi nerden anlayabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…