Herkese merhaba, yaklaşık 1.5 senelik Acer Nitro 5 laptopum var. 1050 Ti ekran kartı ve i5 8300H işlemcili. kasayı hiç açmadım garanti iptal olacağı için, termal macun ve fan temizliği yapılmadı fakat temiz kullanıyorum.
gelelim asıl konuya, tüm oyunlarda 90-98C arası işlemci sıcaklığım var. PC ilk aldığımda da bu sorun vardı, Intel XTU indirdim undervolt yapmaya bilgim yetmedi. Turbo Boost'u kapatmak istiyorum, yardımcı olabilecek var mı?
Cidden tüm oyun zevkim gitti oyun oynayasım gelmiyor sürekli 5 10dk da bir FPS düşmesi yaşıyorum MSI Afterburner'dan takip ettim, FPS birden düşüyor ve işlemci frekansını düşürdüğü için FPS düştüğünü fark ettim. fotoğraflardaki gibi FPS düşmesi yediğim anda işlemci frekansı 800'lere düşüyor.
2 derece daha artsa bilgisayar kapanma noktasına gelecek, 1.5 sene boyunca hiç temizlenmediğine göre şimdilik normal gözüyle bakıyorum. Her 6 ayda bir termal macun sürülmesi gerek, termal macun zamanı gelmiş de geçmiş.
garantiye göndermem gerekecek ozaman, çünkü kasayı açmak garantiyi bozuyor dedi servis ayrıca undervolt ile düzelmez mi işlemciye gelen voltajı düşürsek
Garantiye göndermem gerekecek o zaman, çünkü kasayı açmak garantiyi bozuyor dedi servis ayrıca undervolt ile düzelmez mi işlemciye gelen voltajı düşürsek.
Serviste cihazın içi gerçekten çok güzel temizleniyor ancak macun uygulama konusunda kullanabilecekleri en dandik macunları kullanıyorlar, kendiniz kaliteli bir macun ile birlikte cihazı gönderin uygulama yapmalarını isteyin yoksa çok büyük bir fark olmaz yine 90 dereceye çıkar o cihaz. Undervolt olayı gerekli rehberlere bakınca gayet kolay yapılabilen ve fayda sağlayan bir çözüm. Forumda bazı konular ve kişiler var, onlara danışabilirsin; ancak her şeyden önce şöyle güzel bir temizlik ve iyi bir macun uygulaması yapmanı öneriyorum.