Eğer 8 GB RAM'li versiyonusundan bahsediyorsanız, 2 gündür aynı ürünü kullanıyorum. Öncelikle ürünü ikinci el aldım. Ne kadar temiz de olsa 0'ı farklı olabilir. Artı ve eksilerini belirtmek isterim;
Eksileri:
- Ürünün ses kalitesi kötü: Hem sesi seviyesi yüksek değil hem haporörlerin dizaynı ses çıkışını engelliyor.
-Monitörün parlıklığı yeterli değil, kontrast değeri de günümüze göre yeterli değil. Görece karanlık ve çok net olmayan bir görüntü sunuyor.
-Klavye rekabetci oyunlar için response olarak çok iyi değil.
-8 GB RAM yeterli değil ve MHz olarak düşük 2666MHz.
Artıları:
+NVIDIA serilerinde, RTX 2060 ekran kartı 1650 ve Ti 1660 ve Ti 3050 ve Ti'dan daha güçlü ve daha iyi. AMD serileri içinde 5300, 5500 ve 5600 serilerinden daha iyi ve daha güçlü.
+Üründe boşta bir adet SSD ve bir adet HDD slotu bulunuyor. Depolama alananızı aşırı yükseltebilirsiniz.
+Bir adet RAM slotu boş. 8 GB ek RAM takılıp Dual Channel yapıldığında darboğaz ve işlemci yoğunluğu kalmayacaktır. 10-20 FPS artışı da beraberinde gelir.
+ Ürünün arka kapağı çok kolay açılabilir, SSD ve RAM takviyesi yapmak görede kolay.
Oyun testi:
Bu zamana kadar Star Wars: Battlefront 2 de test ettim sadece. Her şey Ultra ayarlarda 70-90 FPS bandında performans. Aynı oyunu masaüstü sistemimde( GTX 1050, 32 GB RAM) anti
Aliasing kapalı, gölge Low, birkaç ayarı da medium yaparak 60-75 fp bandında oynayabiliyordum. Aynı masaüstü sistemi, RDR 2'de optimize ettiğim medium high ayarlarda 30 FPS veriyordu. Yani oynadığım oyun AAA klasmanında. Şu an RAM yükseltmesi yapmadığım için FPS'de ani düşüşler, işlemci yoğunluğu ve darboğaz yaşadım bu arada.
Özet olarak RAM tek kanalsa mutlaka çift kanal yapılmak şartı ile uygun fiyata, 9-10 bin bandında alınabilecek bir laptop. Vatan'da bazen 9600 TL'ye düşüyor sepette indirim ile.
Ekstra sorunuz varsa seve seve yanıtlarım, biraz uzun oldu ama yardımcı olabildiysem sevinirim.