Acer Nitro 5 için F/P termal macun önerisi

tai_lung

Hectopat
Daha fazla  
Acer laptopumda aşırı düzeyde ısınma problemi mevcut. Dolayısıyla performansı da çok düşürüyor. Zamanında bunun çözümü için çok araştırma yaptım ancak geçerli bir çözüm bulamadım. Garantiye gönderdim ancak arkadaşlar sağ olsun aktif olarak 0 harici işlem yapmasına rağmen işlemcisi 87 dereceyi gören laptopa sıcaklık değerleri normal demiş :). Ben de bir süre saldım böyle kullandım ama bugün gözüme takıldı sıcaklık değerleri artmış hem işlemcinin hem ekran kartının.

Ben de bir termal macun sürmeyi deneyeyim dedim öğrenciyim bu yüzden çok fazla bütçem yok fiyat performans ürünleri tercih ederim. Küçük bir araştırma yaparken termal macunlarda sıkça denk gelinen "pump out" sorununa denk geldim. Bunu yaşamamam için önerileri ona göre seçmenizi veya tavsiyede bulunmanızı isterim. Şimdiden teşekkürler.

laptop: Acer Nitro 5 AN515-58-50LB nh. Qfley. 004.
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
CPU: Intel
i5-12500H

Son düzenleyen: Moderatör:

Net şekilde bunu öneririm.

Net şekilde bunu öneririm.
Normalde daha fiyat performans bir şey arıyordum ancak ürünü çok övmüşsünüz. Nasıl uygulayacağım hakkında endişelerim olsa da aklımın bir köşesinde kalsın hocam sağ olun.

Normalde daha fiyat performans bir şey arıyordum ancak ürünü çok övmüşsünüz. Nasıl uygulayacağım hakkında endişelerim olsa da aklımın bir köşesinde kalsın hocam sağ olun.
Açıkçası daha ucuza alacağınız macunlardan alacağınız verim hem bu seviyede olmayacak hem de fiyat olarak yakın olacaktır.

Açıkçası daha ucuza alacağınız macunlardan alacağınız verim hem bu seviyede olmayacak hem de fiyat olarak yakın olacaktır.
Haklısınız hocam fiyatlara daha detaylı baktım ortalama termal macunlar da bu fiyata. Sanırım söylediğiniz termal pedi alacağım ama laptopumun işlemci ve ekran kartına (sanırım laptoplarda ekran kartı ana karta gömülüymüş uygulanabilir mi onu da bilmiyorum) nasıl uygulayacağımı bilmiyorum bilgisayarcılara da hem güvenemiyorum hem ekstradan para vermek istemiyorum. Youtube'daki videolara bakarak yaparsam sorun çıkar mı sizce? Biraz baktım da çok zormuş gibi gelmedi.

Ayrıca ürünü buradan alacağım doğru mudur?

Haklısınız hocam fiyatlara daha detaylı baktım ortalama termal macunlar da bu fiyata. Sanırım söylediğiniz termal pedi alacağım ama laptopumun işlemci ve ekran kartına (sanırım laptoplarda ekran kartı ana karta gömülüymüş uygulanabilir mi onu da bilmiyorum) nasıl uygulayacağımı bilmiyorum bilgisayarcılara da hem güvenemiyorum hem ekstradan para vermek istemiyorum. Youtube'daki videolara bakarak yaparsam sorun çıkar mı sizce? Biraz baktım da çok zormuş gibi gelmedi.

Ayrıca ürünü buradan alacağım doğru mudur?
Site doğru oradan alabilirsin. Ekran kartı aynı işlemci gibi çip olarak anakarta gömülü açmışken ona da uygula. Uygulanışı bir tık uğraştırıcı olabilir. Benim bilgisayara arkadaşım yapmıştı pc bakım onarım işleri yapıyor kendisi o fazla uğraşmadı ama biraz beceri işi.

An itibari ile uyguladım 10-15 derecelik bir düşüş var işlemcide. Thermal throttling'i önledi. Verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı