Ve son olarak emsalleri 8,5 9k satılırken 5,5 6 civarı verenler var satılır mı o paralara şahsen düşünmem tek sıkıntım ısı fakat herkes o paraları dahi etmez 3E alayım diyor.
Bu dediğinizi anlayamadım. Cihazınızı satın almak için 3 bin mi teklif ediyorlar? Cihazınız 7-8'den aşağı satılmamalı. Şu an 7. ve 8. nesil işlemcili 1050'li laptoplar o fiyatlara satılıyor. 3'e veya 5'e almak isteyen varsa ''dalgami geciyorsun canim'' diyebilirsiniz
İkinci olarak Valorant oyunundan bir ekran görüntüsü atmışsınız. Bu oyun işlemciyi zorluyor yani nedenini bilmiyorum fakat işlemci çok ısınıyor. Yani bu aslında normal, Valorant'a özel. Tahminimce Vanguard yüzünden fakat araştırmak lazım. Başka oyunlardan ekran görüntüsü atabilirseniz anormal bir durum var mı yok mu söyleyebilirim.
Üçüncü olarak sanırsam 8 GB tek kanal RAM kullanıyorsunuz. 4+4 yapmazlar 9. nesil işlemcili cihaza. Eğer uzun süreler kullanmayı düşünüyorsanız, satmayı düşünmüyorsanız mutlaka 8 GB daha RAM alıp 16 GB yapın. Oyunlarda bariz bir FPS artışı elde edeceksiniz ve de FPS dropları, ani düşüşler yaşıyorsanız çözüm olacaktır.
Dördüncü olarak da 9. nesil i7 kullanıyorsunuz maalesef, yani 10. nesil olsa da fark etmez, Intel çok ama çok ısınan bir işlemci. Başka oyun ekran görüntüleri atabilirseniz MSI Afterburner'lı bir şekilde, fikirlerimi yazarım.
Son olarak, şu sıralar oynadığım tek oyun Valorant. Ve işlemcimi aşırı ısındırdığı için, fanımın sesini de çok yükselttiği için geçtiğimiz günlerde turbo boost'u kapattım. %99 yaparak değil, direkt kapattım. Kaç derecelerdeydi hatırlamıyorum açıkçası ama 90'ın üstündeydi. Şu an 70'lerde olsa gerek. Fanımın bağırmaması da cabası. FPS kaybı yaratıyor aslında ama ben 8 GB tek kanal RAM kullanıyorum. FPS dalgalanmaları biraz fazla oluyor haliyle, o yüzden turbo boost çok veya az veya hiç FPS götürmüyor diyemem. Çift kanal yapacaktım fakat cihazı satmayı da düşünüyorum, o yüzden içini açmayı hiç istemedim.