Acer Nitro 5 ısınma sorunu

iPad Hayranı

Picopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 kullanıyorum ekran kartı RTX 4050 Intel i5 12400h işlemci var. CPU sıcaklık boşta 50° GPU 47°, oyunda ise CPU sıcaklık 93° GPU 85°. Valorant'a değerler böyle. Nasıl düzeltirim V-Sync mı açayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan ayarlarınız nedir? Varsayılan modda mı kullanıyorsunuz? Bir de pc alalı kaç ay oldu?

FPS siniri koyun ekraniniz 144hz ise 160fps'e sabitleyin ornegin. ikinci olarak oyun esnasinda fan ayarlarinizi performans moduna alin.

NitroSense uygulamasından oyuna girince performans moduna al, eğer bu modda böyleyse fan temizliği ve termal macun değişikliği vakti gelmiş demektir.

NitroSense uygulamasından oyuna girince performans moduna al, eğer bu modda böyleyse fan temizliği ve termal macun değişikliği vakti gelmiş demektir.
Performans moduna almadan da özel fan ayarı ile güzel performans verebiliyor ama tabi termal bakımı geldiyse ne yapılırsa yapılsın nafile.

Performans moduna almadan da özel fan ayarı ile güzel performans verebiliyor ama tabii termal bakımı geldiyse ne yapılırsa yapılsın nafile.

Performans moduna alması daha iyi olur, yüksek RPM ayarlarsa eğer sesten rahatsız olur ve performansın çok da gerekmediği zamanlarda boşuna döner veya bu işlerden anlamıyorsa düşük RPM ayarlarsa fazla sıcaklıktan işlemci ve ekran kartı hasar görebilir.

Düşüğe de ayarlasam eğer ihtiyaç varsa kendi yükseltiyor zaten. Varsayılan modda 12700h için 6600 rpm yapıyorum 2 fanı birden. Yine de çok yüksekte geziniyorsa artık termal bakım gelmiştir. CS2'de bu fan ayarlarında 88-92 gezinen laptop termal bakım sonrası 70'e düştü mesela.

Kral 6600 RPM ne bende Nitro 16 vardı 4900 RPM'de bile kulaklık olmasa rahatsız ediyordu, 6600 RPM'de kulaklık bile etki etmez

Kral 6600 RPM ne bende Nitro 16 vardı 4900 RPM'de bile kulaklık olmasa rahatsız ediyordu, 6600 RPM'de kulaklık bile etki etmez
Maks fanı 8000 rpm hocam. Performans modunda oto fanda 7000 üstüne çıkıyor.

Maksimum fanı 8000 RPM hocam. Performans modunda oto fanda 7000 üstüne çıkıyor.

Çok fazla. Ben Nitro 16'da Turbo moda aldığımda 6900LERI görmüştüm maksimum. 8000 RPM'de komşular şikayete gelmiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…