Acer Nitro 5 laptop CS:GO donuyor

Enessbys

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Bilgisayarımı alalı 1 sene oldu. 7 ay gibi bir süre hiç donma yaşamadan oynadım ( CS:GO). Ancak yakın zamanda bilgisayarımı sıfırlamam gerekti ekran kartı sürücülerini tekrar yükledim sürümlerde veya donanımın diğer sürücü kurulumlarında hiçbir sıkıntı yok. Donma aşamaları şu şekilde ilk 3 ay kurulumlardan sonra biraz sonra bahsedeceğim donmalar oluyordu, sonra 7 ay boyunca olmadı şu an kurulum sıfırdan yapıldı ve yine donmalar oluyor. Bahsettiğim donmalar(1 saniyelik) şu şekilde; 1V1 kaldığımda HS yediğimde - karşı takım veya biz kazanırsak donuyor - bomba çözülünce donuyor - rehineyi alınca donuyor- kısacası aklınıza gelebilecek bir etkileşim olan şeylerde donuyor. Basit gibi görülen aslında çok sinir bozucu bir şey yardımcı olabileceklere teşekkürler.

tabi ki
amd ryzen5 3550h mobile vega işlemci + rx560x harici ekran kartı / 24 gb ram (16+8)/128gb ssd/1 tb hdd
ısınma sorunum olduğunu düşündüğüm zamanlarda donmalar olmuyordu, hatta termal macun değişimi ve genel bakıma yolladım sıcaklıklar daha da alt seviyelere indi. Problemin ekran kartı sürücü problemli olduğunu düşünüyorum her şey sürücüleri kaldırıp tekrar yüklediğimde başladı.

Gerçekten driver sorunu olabilir. DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp Windows Update ile tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sorun çözülmezse bir USB sürücü ile temiz kurulum yapıp driverlarınızı Windows Update ile güncellerseniz sorununuz çok yüksek ihtimalle çözülecektir.

İşlemcinizle dahili olarak gelen ekran kartını kullanıyor olabilirsiniz. Eğer sorun bu ise internette bununla ilgili arama yaparak çözüme ulaşabilirsiniz.

zaten ddu ile kaldırdım ve windows ile yükledim. ama windows un yüklediği bazı sürücüler 1 yılı aşkın derecede eski hatta bazıları 2 yıl, ekran kartı sürücüsü 1.5 yıl öncekini kuruyor.
Benim anlamadığım tek şey bundan önce de aynı kurulumu yaptım ve takılmalar olmuyordu 2 haftada eğer sizin dediğinizi de yaparsam 3. temiz kurulum olacak sorun hala aynı. teşekürler ilginiz için.

Ekran kartınızın sitesinden kendi driver'larını indirin sorunu çözebilir.

@doz'in söylediği gibi dahili ekran kartını kullanıyor olabilirsin internette araştırırsan harici ekran kartını nasıl sürekli aktif tutacağını bulabilirsin.

Ekran kartınızın sitesinden kendi driver'larını indirin sorunu çözebilir.
şu an sistemde yüklü olanlar onlar zaten 1.5 yıl önceki sürümü neden kullanayım.
İşlemcinizle dahili olarak gelen ekran kartını kullanıyor olabilirsiniz. Eğer sorun bu ise internette bununla ilgili arama yaparak çözüme ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…