Acer Nitro 5 laptopa 4800MHz RAM takmak FPS artırır mı?

rcpdrkc

Hectopat
Merhaba, cihazım 12500H 16 GB tek slot DDR5 4800MHz CL değerini bilmiyorum. Ekran kartı 4050 140W acaba diyorum bir 16 GB 4800MHz RAM daha taksak ciddi bir fark olur mu? 20FPS gibi misal Acer teknik servisine fiyat soruyorum "Model kodu ile ürünü gönderin bakalım söyleriz." diyor 20 gün sürer diyorlar. Sürmez de yani keriz yerine koyacaklar gibi 1500₺'lik ürün için 3K istemezler inşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR4 gibi uçuk bir performans farkı yok ama az, çok oyundan oyuna var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Garantiniz daha var mı? Bugün ben de yeni bir şey öğrendim Acer yetkili servis dışın da yapılan yükseltmeleri Acer garanti dışı ediyor. Bende Vatan'dan alırken oradaki elemanlara 8 GB yerine 16 depolamayı da 1 TB yerine 512 GB düşürtmüştüm dün Acer'i aradığım da servis dışı yapıldığı için garanti kapsamına girmeyecek cihazınız dendi ki daha 19 ay garantisi var.

Bende garanti var evet ama senin durum biraz garip Acer ile değil de vatan ile iletişime geçmen daha mantıklı gibi.

evet ama bu masaüstü sistem acaba laptopta farklı olur mu ilk defa laptop deneyimliyorum geçen ddr4 16gb tek slot ramı 2 slot 16gb 32gb yaptım fps delirdi zaten acaba laptopta rahatlama olur mu valorant 300fps cs 120fps mantıksız geliyor warzone 100 fps pubg 120fps cs nasıl 120 oluyor onu çözemedim ram diye yorumladım işte

Masaüstü, laptop fark etmiyor bu RAM konusunda.

Şuan hali hazırda RAM'de darboğaz yemiyorsanız uçmaz çok. İyi kötü artıyor ama FPS'leriniz tavan olmaz. CS için 120FPS cidden az ama PUBG için 120FPS gayet iyi. Belki CS için MSAA'yı açık bıraktınız, onu kapamayı deneyin veya Vsync gibi özellikler açıktır.

Ya DLSS gibi bir şey gelmiş kapattım rahatladı da şimdi de W değeri 140 olan cihaz neden 50 70W kullanıyor onu araştırıyorum bir konu daha açacağım merak ettim.

Ya DLSS gibi bir şey gelmiş kapattım rahatladı da şimdi de W değeri 140 olan cihaz neden 50 70W kullanıyor onu araştırıyorum bir konu daha açacağım merak ettim.
DLSS kapattığınızda FPS düşmez doğrusu, MSAA veya RT filandır. Ama neyse...
Ekran kartının kullanım yüzdesine göre W değeri değişiyor. Furmark açtığınızda 100 civarını aşması lazım.

Ayn 110 120 oyunlarda 50 70 arası acaba diyorum oyunlarda 120 yapma şansı var mı FPS artar mı cihazda potansiyel var gibi ama düşük çalışıyor sanki.

Ayn 110 120 oyunlarda 50 70 arası acaba diyorum oyunlarda 120 yapma şansı var mı FPS artar mı cihazda potansiyel var gibi ama düşük çalışıyor sanki.
O ekran kartı için 100W civarı yeterli oluyor çoğunlukla, pek FPS farkı olmuyor genede 140W desteği olduğu için gerektiği kadar çekebilmesi lazım. Pil ayarlarını veya kabloyu bir kurcalayın.
Pil durumunu "nihai performans" yaptığınızda bakalım kaç W kadar çıkıyor, Furmark ile test edin.

FurMark'ta 120 oluyor oyunda 60 ama nihayi performansı denemedim bakalım FPS'ler güzel sorunum yok ama acaba dedirtiyor bir de tek slot 16 GB'den mi bazı oyunlar düşük FPS oluyor anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…