Çözüldü Acer Nitro 5 laptopa ekstra NVMe M.2 SSD takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eymen0809

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bende Acer Nitro 5 AN515-54-53xy laptopu var bu laptopu aldığımda 128 GB SSD ile geldi. Bu bana yetmediği için yeni bir SSD aldım. (WD 500GB blue SN580NVMe M.2) SSD siparişi vermeden bilgisayarın içini açtım ve iki tane SSD slothu vardı. Birinde fabrika çıkışı olan SSD diğeri ise boştu. Bend e boş olan yere takarım diye sipariş verdim sonradan kuşkulandım acaba bu aldığım SSD'yi boş slota takabilir miyim? Resmi paylaştım.

Dosya Ekleri

• IMG_57BB5C98-F590-487B-81AC-645EF3CD8383.jpeg
    IMG_57BB5C98-F590-487B-81AC-645EF3CD8383.jpeg
    118 KB · Görüntüleme: 77
Çözüm
Nitro 5'in ikinci slotu da NVMe destekliyor. Montajı yapıp BIOS'dan kontrol edebilirsin.
Nitro 5 lere iki adet M2 bir adet SATA 2,5 inch disk takılabiliyor.
Pek fazla bahsi geçmez ama Nitro 5 lerin en sevdiğim özelliklerinden biri bu.

Önemli uyarı : Klonlamayacak iseniz yeni aldığınız M2 ye Windows'u kurarken içinde Windows yüklü bir disk kasada takılı olmasın. Disk yapılandırması hatalı olur.

Nitro 5'in ikinci slotu da NVMe destekliyor. Montajı yapıp BIOS'tan kontrol edebilirsin.

Teşekkür ederim.

Nitro 5'lere iki adet M.2 bir adet SATA 2,5 inch disk takılabiliyor.
Pek fazla bahsi geçmez ama Nitro 5'lerin en sevdiğim özelliklerinden biri bu.

Önemli uyarı: Klonlamayacak iseniz yeni aldığınız M.2'ye Windows'u kurarken içinde Windows yüklü bir disk kasada takılı olmasın. Disk yapoılandırması hatalı olur.

Kanka YouTube'dan bir video gördüm. Fabrika çıkışı olan SSD'nin altında PCIE/Sata üst slotta PCI-e diyor bir şey klonlamayacaksanız derken anlamadım. Benim Windows fabrika çıkışlı olan SSD de ben yeni SSD ekleyip ikisini bir arada kullanamayacak mıyım?

Teşekkür ederim.

Kanka youtubeden bie video gördüm fabrika çıkışı olan SSD'nin altında PCIE/Sata üst slotta PCI-e diyor bir şey klonlamayacaksanız derken anlamadım benim Windows fabrika çıkışlı olan SSD de ben yeni SSD ekleyip ikisini bir arada kullanamayacak mıyım?
Yeni SSD ye Windows kurmayacak iseniz hiçbir sıkıntı yok. Takın ve kullanın.
Sistemi yeni m2 ye taşımayı düşünüyorsanız önce eskisini kasadan çıkartın. Yeni aldığınızı eskisinin yerine takın ve Windows'u kurun. Eski M2 yi kurulumdan sonra takın.

Teşekkür ederim.

Kanka YouTube'dan bir video gördüm. Fabrika çıkışı olan SSD'nin altında PCIE/Sata üst slotta PCI-e diyor bir şey klonlamayacaksanız derken anlamadım. Benim Windows fabrika çıkışlı olan SSD de ben yeni SSD ekleyip ikisini bir arada kullanamayacak mıyım?
Klonlama işlemi, kaynak diskteki veriyi hedef diske göndermektir. Kısaca C: diskindeki veriyi D: diskine kes+yapıştır yapmak denilebilir. Windows Disk Yönetim ayarlarından yeni disk alanı oluşturup kullanabilirsin.

Yeni SSD'ye Windows kurmayacak iseniz hiçbir sıkıntı yok. Takın ve kullanın.
Sistemi yeni M.2'ye taşımayı düşünüyorsanız önce eskisini kasadan çıkartın. Yeni aldığınızı eskisinin yerine takın ve Windows'u kurun. Eski M.2'yi kurulumdan sonra takın.

Yok kanka ben eski SSD'ye kurulu olan Windows'u ellemiyeceğim sadece yeni SSD'yi takıp 2 SSD ile kullanacağım eski SSD de Windows olacak yenisinde oyunları atacağım bir sıkıntı öıkmaz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı