Acer Nitro 5 modeli için DDR5 4800 MHz RAM tavsiyesi

emrgnr13

Hectopat
Merhaba, şu an cihazda 16 GB Sk-Hynix 4800Mhz RAM takılı, ikinci slot için 16 GB bir RAM bakıyorum. SK Hynix 2200 - 2300 TL civarında mevcut. Onun dışında Crucial'ın bir RAM'i var, Crucial olanı alsam uyumsuzluk sorunu olur mu? SK Hynix markasına pek hakim değilim. Crucial'dan iyi ise onu alırım.

Crucial'ın üzerinde bulunan modüllerin markasını bilmiyorum fakat SK Hynix kendi modüllerini kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Curcial'ın kullandığı modüller bildiğim kadarıyla Micron üretimi oluyor. Uyumluluk konusunda problem yaşamamak adına bizzat aynı parça kodlu ürünü almak daha yararlı ancak gerek modül gerek DRAM üreticilerinin farklı olduğu RAM'ler de uyumlu çalışabiliyor. Örneğin arkadaşımın bilgisayarında Micron (Modül: Micron, DRAM: Micron) ve Kingston (Modül: Kingston, DRAM: Samsung) marka RAM'ler uyumlu olarak çalışıyor. Bildiğim kadarıyla da Cruicial daha iyi bir marka. Sizin yerinizde olsam iade şartlarını kontrol ederek Cruicial alırdım. Uyumluluk sorunu yaşamanız halinde iade edersiniz.

Crucial'ın kullandığı modüller bildiğim kadarıyla Micron üretimi oluyor. Uyumluluk konusunda problem yaşamamak adına bizzat aynı parça kodlu ürünü almak daha yararlı ancak gerek modül gerek DRAM üreticilerinin farklı olduğu RAM'ler de uyumlu çalışabiliyor. Örneğin arkadaşımın bilgisayarında Micron (modül: Micron, DRAM: Micron) ve Kingston (modül: Kingston, DRAM: Samsung) marka RAM'ler uyumlu olarak çalışıyor. Bildiğim kadarıyla da cruicial daha iyi bir marka. Sizin yerinizde olsam iade şartlarını kontrol ederek cruicial alırdım. Uyumluluk sorunu yaşamanız halinde iade edersiniz.

Arada bayağı bir fiyat farkı var. İade durumunu Vatan Bilgisayar'a sorup satın alabilirim. Yanıt için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı