Acer Nitro 5 aldım evde kullanırken bataryasına zarar gelsin istemiyorum. Bataryayı çıkarıp kullanacaktım ancak içindeymiş batarya çıkaramıyorum. Herhangi bir ayar var mı bataryayı çıkarmadan sanki yokmuş gibi yapan?
@Cozen24 O ayar %100 dolup gücü kesmek yerine belli seviye inene kadar, sen kendin %60 şeklinde sabitleyip tam doldurma gereği duymuyorsun. Eğer aktif bilgisayarı batarya ile kullanıp hem batarya şarjımı yememesini istiyorsan %100 dolup gücü keser ve dışarıda uzun süreli bataryada kullanırsın. %60'a sabitlersen batarya ile işin yoksa yarı doldurmak diğer hücreleri gereksiz canlandırmıyorsun ve biraz daha az yıpranıyor. Bu seferde dışarı acil lazım olunca acil batarya %60 olduğu için pil kullanım süren azalacak. Eskiye göre %100'de bile devamlı doldurmuş oluyordu, şimdikilerde %100 olup %95'e inene kadar doldurmuyor. Söylediğim gibi sürekli şarjda işi varsa %100 doldurmasına da gerek yok.
@Iveguts Sana gelecek olursak Acer Care Center indir onun içerisinde o ayar var. Yani %80'e kadar doldurmana izin veriyor. Kimi bilgisayar %60 iyi derken kimisi doluya yakın olması daha iyi düşünüyor.