Acer Nitro 5 sıcaklığın 92 dereceye çıkması normal mi?

Solkay2002

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı normalde kendi fanlarını maksimum güce çekerek kullanıyordum ama artık bir yerden sonra kafa şişirmeye başladı bende dizüstü soğutucu fan aldım ama sanırım herhangi bir faydası olmuyor. The Last of Us Part 1 oynarken bilgisayarın kendi soğutucusunda CPU sıcaklığı 92 derece GPU ise maksimum 81 derece ama kendi fanlarını kapatıp aldığım fanı açarak oynadığım zaman CPU 92-93 derece GPU ise 90 dereceye kadar yükseliyor sizce iade etmeli miyim?
Aldığım Notebook Soğutucusu

Tekrar bir düzeltme daha yapayım oyun hariç arka planda bir şey açık olmazsa ekran kartı maksimum 80 dereceye çıkıyor soğutucu ile.

Son düzenleme:
Kesin çözüm istiyorsan Aliexpress'ten Upsiren UTP-8 20gram ile termal padleri, Honeywell PTM7950 ile GPU+CPU termal macunlarını yenilemelisin. Bu dediklerimi yaparsan sıcaklıklar büyük oranda düşecektir. UTP-8'e alternatif olarak Halnziye Hy 236 alabilirsin. Acer modellerinde genellikle düşük kalite termal macun ve padler kullanılıyor. Değişim de yapsan aynı durumu yaşayabilirsin. Soğutucular da genellikle işe yaramaz.

Bilgisayarı alalı yaklaşık 5-6 ay geçti şubat ayı gibi servise temizletmeye göndereceğim o zaman termal macunlarını değişirler kendim açıp değişemiyorum garantili.
Artı olarak soğutucu için iade talebi oluşturdum pek bir haz alamadım soğutma için açıkçası.

İlk 6 ay sorun çıkarmayan cihazı düzgün kullandığın sürece ileride garantilik bir işin olmaz. Kullanacakları malzemeler üzerinde hazır gelenden çok daha kötü olacağı için eskisinden daha kötü performans ve sıcaklık değerleri alacağını söyleyebilirim. Bir kere uygulayıp 2 yıl aynı düşük sıcaklıklarda sorunsuz kullanmak istiyorsan üstte belirttiğim kombinasyonu uygulayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…