Acer Nitro 5 sistemde RTX 3050 devre dışı gözüküyor

Sweak

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim üzere bu şekilde gözüküyor, gerektiği zaman mı aktifleşiyor yoksa bir şey yapmam lazım mı? İlk defa laptop kullanıyorum ondan dolayı pek bilgim yok.

Hocam harici kartı kullanmasını gerektirecek bir durum varsa zaten çalışacaktır. Onun haricinde dahili grafik kartınız masaüstü işlerini halleder.

Mux switch açıksa gerekti zaman devreye girer gerekmediği zaman onboardi kullanir. Nitrosense üzerinden kapatabilirsin onboardi istersen

Genel olarak laptoplar oyun harici harici ekran kartını kullanmaz eğer onboard ekran kartı varsa (işlemciye dahil). Bu hem güç tasarrufu hem de gereksiz GPU kullanımını önlemek için.

Dediğin şey MUX switch açıkken değil, kapalı iken oluyor.
Hocam açıkken değil mi açıksa ortada oyun yoksa ekranı onboard oluşturur oyun varsa ana gpu. Eğer kapatır ve belirli bir kart secerse sadece o ekranı oluşturur. Benim bildiğim bu yanlışım varsa duzeltirsin

Pardon hocam yokmuş mux switch

Hocam açıkken değil mi açıksa ortada oyun yoksa ekranı onboard oluşturur oyun varsa ana GPU. Eğer kapatır ve belirli bir kart secerse sadece o ekranı oluşturur. Benim bildiğim bu yanlışım varsa duzeltirsin

MUX switch, dahili grafik işlemcisini yani Onboard'ı tamamen iptal ederekten dGPU'nun tüm gücünü oyuna aktarabilmesini sağlar.

Siz tam zıt söylüyorsunuz.

MUX switch kapalı iken Onboard'dan alır, yükte ana GPU.

MUX switch açık iken tamamen iptal olur onboard hem yükte hem boş işlerde hem de masaüstünde, Google da her şeyde dGPU, sizin tabiriniz ile ana GPU kullanılır.

MUX switch nedir diye kısa bir araştırma yapabilirsin anlamadı isen dediğimi.

Zaten kullanıyordum da bende mux switch 4070 nitro 16 var sadece bilgileri karistirmisim hocam özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…