Çözüldü Acer Nitro 5 undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pwleredal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 SODIMM
Ekran kartı
RTX 3050 95W (Max-P)
İşlemci
i5-12500H
İşlemcim neredeyse çoğu oyunda 92 derece ve üstlerini görüyor. Buna bağlı olarak bazı oyunlarda thermal throttling yaşıyorum, FPS dropları oluyor veya en kötü ihtimalde oyun çöküyor. GPU zaten buz gibi 500 MHz OC olduğu halde 75 dereceyi geçmiyor şaka gibi.

UV kilidi açık değildir, açmak içinde bilinen yol bulunmuyor o işlemcileri yani yapamazsınız.
İzlediğim bir videoda ThrottleStop kullanarak Undervolt benzeri bir yöntem yapıyorlardı ancak güvenilirliğinden emin olamadığım için yapmadım. Ne olduğunu biliyorsanız aydınlatmanız iyi olur.

Undervolt değil bu yanıltıcı başlık atmış. TDP düşürüyor, performans kaybı yaşatır. Cihaza bakım yapmayalı ne kadar oldu?

Undervolt değil bu yanıltıcı başlık atmış. TDP düşürüyor, performans kaybı yaşatır. Cihaza bakım yapmayalı ne kadar oldu?
2 hafta önce sağlı sollu iki fanı da çıkardım süpürge ile tertemiz ettim ancak termal macunum olmadığından CPU ve GPU üzerindeki boruları kaldırmadım, onları ellemedim.

2 hafta önce sağlı sollu iki fanı da çıkardım süpürge ile tertemiz ettim ancak termal macunum olmadığından CPU ve GPU üzerindeki boruları kaldırmadım, onları ellemedim.

Ne kadar süre oldu, cihaz stok halinde performans kaybı yaşatıyor muydu thermalden?

Ne kadar süre oldu, cihaz stok halinde performans kaybı yaşatıyor muydu thermalden?
Geçen sene Kasım'da aldım cihazı. Üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak belirttiğim gibi GPU'da hiçbir ısınma yok OC olduğu halde. Sadece işlemci de bir pislik var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…