Çözüldü Acer Nitro 5 undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pwleredal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 SODIMM
Ekran kartı
RTX 3050 95W (Max-P)
İşlemci
i5-12500H
İşlemcim neredeyse çoğu oyunda 92 derece ve üstlerini görüyor. Buna bağlı olarak bazı oyunlarda thermal throttling yaşıyorum, FPS dropları oluyor veya en kötü ihtimalde oyun çöküyor. GPU zaten buz gibi 500 MHz OC olduğu halde 75 dereceyi geçmiyor şaka gibi.

Forumdaki arkadaşlar Hydronaut önerdi ancak sıvı metal düşüncesini de aklımdan atamıyorum bir türlü. Risk var ama çok serin tutuyormuş işlemciyi.
Tabii sıvı metal kullanırsan çok düşer, gerekli önlemleri alırsan yapilabilir kendime güveniyorum da diyorsan.

Tabii sıvı metal kullanırsan çok düşer, gerekli önlemleri alırsan yapilabilir kendime güveniyorum da diyorsan.
Mantığını şu şekilde düşündüğümden sıvı metal fikri var aklımda: Bir aralar PS5'de sıvı metal akma faciaları oluyordu, adamlar çıkıp dik muhafaza etmeyin dediler keza masaüstü bilgisayarda dik duruyor, ancak laptop düz duruyor dökülme ihtimalinin diğerlerine kıyasla düşük olduğunu düşünüyorum, bilmem yanlış mıyım?

Mantığını şu şekilde düşündüğümden sıvı metal fikri var aklımda: Bir aralar PS5'te sıvı metal akma faciaları oluyordu, adamlar çıkıp dik muhafaza etmeyin dediler keza masaüstü bilgisayarda dik duruyor, ancak laptop düz duruyor dökülme ihtimalinin diğerlerine kıyasla düşük olduğunu düşünüyorum, bilmem yanlış mıyım?

Yani, laptoplarda sıkıntı cihazı fazla taşıyorsanız oluyor malum bu cihazlarin ana amaçlarından biri de taşınabilirlik. Fazla tasimiyorsaniz ama riski daha da azalır, gene de önlem almak iyi olur.

Yani, laptoplarda sıkıntı cihazı fazla taşıyorsanız oluyor malum bu cihazlarin ana amaçlarından biri de taşınabilirlik. Fazla tasimiyorsaniz ama riski daha da azalır, gene de önlem almak iyi olur.
Hydronaut önerir misiniz?

Undervolt değil bu yanıltıcı başlık atmış. TDP düşürüyor, performans kaybı yaşatır. Cihaza bakım yapmayalı ne kadar oldu?
Benim ki Turbo Boost'da 95W TDP'ye kadar çıkıyor. Bunu 85W yapmanın FPS'e ne kadar etkisi olabilir? Oynadığım oyunlardan CPU tabanlı olan sadece CS:GO ve Minecraft var. Takribi kaç FPS düşüşü yaşanabilir?

Hydronaut önerir misiniz?

Benimki Turbo Boost'da 95W TDP'ye kadar çıkıyor. Bunu 85W yapmanın FPS'e ne kadar etkisi olabilir? Oynadığım oyunlardan CPU tabanlı olan sadece CS:GO ve Minecraft var. Takribi kaç FPS düşüşü yaşanabilir?

Net değer vermek zor bunu deneyip görebilirsiniz anca. 95W tüketim göremiyordur zaten o CPU o oyunlarda diye düşünüyorum. Hydronaut'da pump out yaşama ihtimali olabilir ben temin edebilirseniz PTM 7950 veya 58sp modellerini öneririm.

Net değer vermek zor bunu deneyip görebilirsiniz anca. 95W tüketim göremiyordur zaten o CPU o oyunlarda diye düşünüyorum. Hydronaut'da pump out yaşama ihtimali olabilir ben temin edebilirseniz PTM 7950 veya 58sp modellerini öneririm.
3.9-4.2 GHz arası çalışıyor hocam XTU'dan baktığımda 90W'a çok yakın bir değer kullanıyordu 2-3 saatlik gameplaylerin ardından.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı