Acer Nitro 5 vs Dell G315

Bütçe
10000

muptekel

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar,

Almayı düşündüğüm 3 adet laptop var, sizlere bunları sunacağım. Aslında Dell sonradan çıktı fiyatını görünce ve ismi bilindik bir marka. Acaba bu bilgisayarlar arasında bildiğiniz sorunu olan var mı? Hangisini önerirsiniz?

Öncelikle indirime giren şu parçayı almayı düşünüyordum lakin Single RAM gelecek ve ekstra 600lira 16 GB RAM alıp servise göndermem gerekecek.
Link: ACER i5-10300H/16 GB/512 SSD/144 Hz/GTX 1660Ti /6GB/ NH.Q7PEY.001 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Zaten bu fiyata daha iyisi yok diye biliyorum.
Sonra bu ürün çıktı karşıma indirime girmiş.
Link: Dell G315 6b750d5w16c I7-10750h 16gb 512gb Ssd 6gb Gtx1660ti 15.6 Fhd 120hz Linux Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Artıları: İşlemcisi i7 6/12 ve 10750h kullanıyor, üst seviye bir işlemci. RAM 16 gelmesine karşın 8x2 Dual oluyor, ekstra bir servisle uğraşma derdim yok. (yeterli FPS verir diye düşünüyorum)
Eksileri: 120Hz ve bu kısmı sormak istiyorum. Acer 144 Dell 120Hz acaba arada hissedilir fark mevcut mu? Dell modeli kullanan sorunlarını bilen var mı ya da önerecek olan? Soğutma ya da kronik bir sorunu var mı bilinen? Yoksa çok güzel cihaz marka olarak da Acer'dan iyi diye biliyorum.

Sorunu var ise yani Acer'in üst seviyesini almayı düşünürüm ama ona da 16 GB RAM takviyesi gerekecek. Dell'in işlemci gücü ve RAM olayı kafama yattı açıkcası. Ekran 120Hz ve 144Hz ne fark eder, acaba sorun olur mu?

Acer bir üst seviye i7 10750h olan modeli.
Link: ACER i7-10750H/16 GB/512 SSD/144 Hz/GTX 1660Ti/6 GB/ NH.Q7PEY.002 Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Son düzenleme:
Şimdi de tüm forum bunu önerir olmuş. Vergiler dahil 13+ oluyor diye biliyrum bu cihaz. Dostum taksit yapmak zorunda olmasam gider çatır çutur amazondan söylerim zaten. Tr fiyatlarından 2000 ucuz. Lakin imkanlarım dahilinde olan tek laptop bu 3ü 10000 civarında bi laptop alacağım. DELL markasını kullanan varsa fikir almak istedim servisle falan ugrasmadan dual channel ram olacak ve işlemci iyi. Ekran 120Hz sadece o kötü acaba soğutması falan nasıldır bilmediğim için konu açtım.

Şimdi de tüm forum bunu önerir olmuş. Vergiler dahil 13+ oluyor diye biliyrum bu cihaz. Dostum taksit yapmak zorunda olmasam gider çatır çutur amazondan söylerim zaten. Tr fiyatlarından 2000 ucuz. Lakin imkanlarım dahilinde olan tek laptop bu 3ü 10000 civarında bi laptop alacağım. DELL markasını kullanan varsa fikir almak istedim servisle falan ugrasmadan dual channel ram olacak ve işlemci iyi. Ekran 120Hz sadece o kötü acaba soğutması falan nasıldır bilmediğim için konu açtım.
Vergiler dahil 10600TL ediyor. Türkiye şart ise Dell almayın, ısınma sorunu var. Acerlardan birini seçebilirsiniz.

Vergiler dahil 10600TL ediyor. Türkiye şart ise Dell almayın, ısınma sorunu var. Acerlardan birini seçebilirsiniz.
Acerdan daha iyi bir laptop markası diye biliyordum. Ne tarz bi sorunu var acaba işlemci gücü ve dual ram çekici geldi açıkcası. Çünkü 1 haftada teslim gelse tekrar servise göndereceğim falan uğraştırıcı bir süreç acerin ki

Acerdan daha iyi bir laptop markası diye biliyordum. Ne tarz bi sorunu var acaba işlemci gücü ve dual ram çekici geldi açıkcası. Çünkü 1 haftada teslim gelse tekrar servise göndereceğim falan uğraştırıcı bir süreç acerin ki
Isınıyor.

Bu model ile ilgili performans ya da inceleme videosu varsa gönderebilir misiniz? Genelde eski config lerini buldum da ben. Teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek farkı içinde 1650TI olması.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek farkı içinde 1650TI olması.

Acer a takviye yaptırmamış hali daha mı iyidir diyorsun? Bir de i5 10300h yerine i7 10750h almak için 1000lira ekstra ödemeye değer mi?

Acer a takviye yaptırmamış hali daha mı iyidir diyorsun? Bir de i5 10300h yerine i7 10750h almak için 1000lira ekstra ödemeye değer mi?
Acer'ın soğutması çok daha iyidir. İşlemci farkı Render vs. yapacaksanız farkeder, amaç sadece oyunsa 10750H'ye para vermeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı