Acer Nitro 5 vs Macbook Air M2 vs Masaüstü PC

Bütçe
35K TL

WhatsTheMatter

Kilopat
Macbook: Donanım, OS hızı, soğutma vs. açısından rakipsiz görünüyor. Ama özgürlük hissi vermiyor. Yapılabilecek şeyler sınırlı. Pek oyun oynayan biri değilim ama arada bir Mount and Blade'de meydan muharebesi yapmak isterim mesela.

20 senedir Windows kullanan biriyim. 1.5 ay denedim ve alışamadım macOS'a.

Acer Nitro 5, en iyi f/p laptopmuş ama iyi soğutma sistemine rağmen yine de ısınıyor diyorlar. O kadar para vereceğim ve hâla bu sorunlarla mı uğraşacağım? Yahu nasıl çözemiyorlar bu sorunları? Yıl oldu 2025.

Masaüstü PC'lerde durum nasıldır? Kullanmayalı ve takip etmeyeli 10 sene oldu.

Bütçe max 35K TL. Vade farksız en az 6 taksitle almam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşınabilirlik derdiniz yoksa Masaüstü PC alıp geçin, bu fiyatlardaki laptoplarda kat kat daha iyi performansa sahipler.

Her laptop ısınıyor. PTM 7950 adam ediyor hepsini.

soğutma vs. açısından rakipsiz görünüyor.
Boştaki sıcaklıklardan bahsediyorsan doğru ama MacBook Air'larda soğutma yok, biliyorsun değil mi? Gerçek anlamda yok, fan yok. Makineyi yük altına soktuğun anda Allah'ına gitmeye başlıyor Bizzat kendim aylarca M2 Air kullandım, stres testinde 100 derecelere çıkıyor işlemci.

Performans olarak da güçsüz. Air'ların hepsi fiyatlarına göre güçsüz. Şubat ayının sonunda 41.500'e aldığım Ryzen 8840HS işlemcili ASUS Zenbook, sessiz modda ve pildeyken (pil detayı önemli) bile Cinebench testinde M3 işlemcili Air'ları yamultuyor.

Yük süresi uzadığında özellikle Air'lar sağlam yamuluyor, aktif soğutma sistemi olmadığı için. Yani oyuna gireyim, yarım saat bir saat takılayım dediğinde her geçen dakika performansın düşecek. Neden? Fan yok. Isındıkça daha da yavaşlayacak.

Taşınabilirlik derdiniz yoksa Masaüstü PC alıp geçin, bu fiyatlardaki laptoplarda kat kat daha iyi performansa sahipler.
Genelde evde kullanacağım. Cidden o kadar fark var mı?

Fan yok biliyorum, ama bu iyi bir şey işte bir açıdan, fan sesi yok ve bir şekilde alüminyum kasa ile, bilmem neyle ısınma sorununu çözmüşler gibi gelmişti bana. Warband gibi eski bir oyunu saatlerce oynamıştım. Tamam, sistemi hiç yormayan bir oyundu, muhtemelen ondan kaynaklıydı gerçi.

Yazdıklarınız fikrimi çok değiştirdi şu an.

Masaüstü tavsiye eder miydiniz peki?

@WhatsTheMatter MacBook Air'ların pek de bir esprisi kalmadı artık, ASUS Zenbook kullanınca fark ettim. Şu an bu mesajı Zenbook üzerinden yazıyorum ve sıfır ses, fan var ama çalışmıyor, cihaz ısınmıyor

Sessiz ve standart modlarında fan sesi de MacBook Pro seviyelerinde. Intel de AMD de yeterince verimli işlemciler üretmeye başladılar.

MacBook Air alınacaksa ya macOS sevdiğinden alacaksın ya da ekosistem için. Yoksa Air'lar fiyatlarına göre cidden boş cihazlar.

Anladım. Başta size olmak üzere yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Kafamda oturdu bazı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…