Acer Nitro 5'te Type to DisplayPort kablosu ekran kartını kullanmıyor

Mehti Bayındır

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-58 RTX 3050ti 16GB Ram 512 GB M2 SSD
Meslek
Öğrenci
O kabloyu aldım ve bugün geldi. Amacım G-Sync desteği yoktu HDMI ile ve 144Hz'den 165Hz'e çıkmak. 165Hz'e çıktım fakat NVIDIA G-Sync özelliği açılmadı hatta NVIDIA denetim masasındaki çoğu ayar kayblodu. Nasıl yapabilirim bunu? Yardımcı olabilir misiniz? Laptopum Acer Nitro 5 nhqfley. 004.

Merhaba hocam aşağıdaki yazdıklarıma bakabilirsin.
1. kabloyu kontrol et: Type-C to DisplayPort kablosunun doğru şekilde takıldığından ve Type-C portunun DisplayPort desteklediğinden emin ol.
2. sürücüleri güncelle: NVIDIA sürücünüzü güncelleyin veya tamamen kaldırıp yeniden yükle.
3. g-Sync ayarları: NVIDIA Denetim Masası'nda "set up G-Sync" seçeneğini kontrol edin ve G-Sync'i etkinleştir.
4. monitör ayarları: monitörünüzün menüsünden 165Hz ve G-Sync desteğini aç.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsin hocam.

Görüntüyü işlemciden veriyormuş açmanın bir yolu yok mu denetim masasında renk ayarları bile yok.

Görüntüyü işlemciden veriyormuş açmanın bir yolu yok mu denetim masasında renk ayarları bile yok.

Aygıt yöneticisi'ni kontrol et: ekran kartınızın görünür olup olmadığını kontrol edin.
Bıos ayarlarını kontrol et: BIOS'ta entegre grafiklerin kapalı olduğundan ve NVIDIA kartın seçili olduğundan emin ol.
Nvıdıa Denetim Masası: “manage 3D settings” kısmından “high-performance NVIDIA processor” seçeneğini seç.
Windows ekran ayarları: ekran çözünürlüğü ve yenileme hızı ayarlarını kontrol edin.

Cihazımda MUX switch yok hocam.

Cihazımda MUX switch yok hocam.

Hocam eğer cihazınızda MUX switch yoksa, entegre grafiklerle harici GPU arasında manuel geçiş yapma seçeneğiniz olmayabilir. Bu durumda
BIOS ve yazılım güncellemesi: Laptop üreticisinin sunduğu BIOS ve yazılım güncellemelerini kontrol edin. Bazı güncellemeler bu tür sorunları düzeltebilir.
Uygulama bazında seçim: NVIDIA Denetim Masası'nda, uygulamalar için “high-performance NVIDIA processor” seçeneğini seçerek harici GPU'yu kullanmaya zorlayabilirsiniz.
Eğer bu da çözüm sağlamazsa, cihazınız entegre grafiklerle sınırlı kalabilir, bu da NVIDIA Denetim Masası'ndaki ayarların eksik görünmesine neden olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…