Acer Nitro AN16-41 %99 FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

TheLegendTRSI

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Merhaba,
Direkt konuya giriyorum elimde Acer Nitro AN16-41 var. Üründe RTX4070 ekran kartı bulunmakta. Bazı büyük oyunlarda bilgisayarın %99 FPS ve normal FPS değerinin çok orantısız olduğunu gördüm bilmeyenler için %99 FPS nedir aşağıya ekran görüntüsü bıraktım. FC24'te yaşadığım bu sorunu zaten oyun optimizasyon olarak bilgisayarda kötü diyerekten geçiştirdim ve 60FPS sabit az bir düşüşle katlanarak oynadım. Lakin DLSS bulunan "Jedi Survivor" oyununda ekran çözünürlük değerlerini düşmeme rağmen oyun verilen FPS değerinde akıcı değil. Grafik seviyesini minimuma çekip çözünürlük düştüm üstüne DLSS'i Ultra performansa aldım ona rağmen şu şekil değerler (FPS: 73 %99FPS: 10). DLSS'i R6 oyununda denedim oynadım ve 170FPS'ye en yüksek çözünürlük ve grafik ayarlarında oynadım, bir sorun yaşamadım. Bilgisayarı alalı 2 hafta civarı oluyor ekran kartında ve işlemcide bir sorun olmadığını testlerde denedim gördüm, sıcaklık değerlerinde de sorun yok.
Ek Not: GTA 5, Valorant, LoL, Detroit Become Human oyunlarında Max ayarlarda oyunları oynattı bir sorun çıkarmadı bilgisayar. Lakin nedendir bilmem bu "Jedi Survivor" oyununu oynayamıyorum. Hatta size şöyle söyleyeyim oyunun menüsünde bile %99 FPS 20 civarında ayar yaparken bile çok kasıyor 140 yazdığına bakmayın alakası yoktur.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oyun içi.

ESC menüdeki değer.

%1 FPS düşükse drop anlamına geliyor. Bu da sistemin bir parçasının diğerlerine göre yavaş kaldığını düşündürdü bana. Mesela oyun HDD de ise bu sebep olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…