Çözüldü Acer Nitro AN515 -54 M.2 SSD takma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emrahyldzz

Centipat
Merhaba arkadaşlar, elimde 512 GB M.2 SSD var da SSD yuvası olmayan i5 6. nesil ASUS laptopuma DVD'yi söküp takabilir miyim bunu herhangi bir aparatla? Olmaz diyenler var, çevirici var diyenler var, herhangi bir bilgisi olan var mı? SSD'yi söktüğüm laptop Acer Nitro AN515 -54, takıcağım laptop ASUS X541UV.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba hocam, marka modelini tam bilmiyorum, Acer Nitro AN515-54 modeli laptopumun anakartı yandığı için söktüm SSD'sini, eski ASUS laptop var ona takmak istiyorum o yüzden. ASUS laptopta hiç SSD yuvam yok, ya HDD söküp yerine takacağım ya da DVD roma takacağım, performans kaybını biliyorum ama yapcak bir şey yok maalesef

HDD'yi sökün ve bir adet HDD Caddy içine takın. Sonra HDD'yi söktüğünüz yere SSD çevirici ile birlikte SSD'yi takın. Buraya kadar SSD'yi taktınız tebrikler. Sonra DVD-ROM sökün, sonra HDD'yi monte ettiğiniz HDD Caddy'i DVD-ROM olan yere "aynı DVD-ROM'muş gibi" takın. Tebrikler artık hem HDD hem de SSD takma işlemini başarı ile yaptınız.

Neden HDD çıkarıp yerine SSD taktık, DVD-ROM olan yere takamaz mıydık? Cevap: Takardık ancak DVD-ROM olan yerde SATA 2 girişi olduğu için taksak bile hız kaybı yaşarsınız. Çünkü SATA 2 maksimum 300mb/s okuyup yazabilir iken SATA 3 600mb/s okuyup yazar. Buradan mantıkla %50 hız kaybı olur demek doğru olur. HDD söktüğümüz yer ise SATA 3 olur, bundan dolayı SSD'yi oraya takarız.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı