Acer Nitro AN515-58 laptopa Hyprland Dual boot mu kurulmalı?

Daha fazla  
@Bayram Tempest
@Maomao

Hocam şimdi benim Acer Nitro AN515-58 bir laptop var. Ben bunun Windows kurulu olan kısmında iş yapıyorum. Bunun dışında kendim hobi olarak Linux kurmak, masaüstümü kişiselleştirmek istiyorum.

Önce VirtualBox ile denedim ve bir sürü hata aldıktan sonra pes edip vazgeçtim. Arch kuruyordum bu arada.

Arch da DNS sorunuyla uğraşıyorum, IWCTL ile bağlantı sorunları olsun falan felaket uğraştırıyor. Benim şöyle güzel bir masaüstü yapabileceğim. Estetik ama kurulumda da beni mahvetmeyecek tavsiye verebilir misiniz? VirtualBox mu daha iyi olur? Dual boot mu?

Sizlerden tavsiye bekliyorum. Arch’ın problemleri bitmek bilmiyor.

YouTube’dan bir tutorial takip ediyorum,her şeyi adım adım uygulamama rağmen bir yerde farklılaşıyor ve işin içinden asla çıkamıyorum.

Temkinli bir dualboot süreci bence daha sağlıklı olur. Hem daha öğretici hem de daha rahat olur. VirtualBox'da Wayland dolayısıyla Hyprland çalıştırmak işkence.

Temkinliden kastın ne derseniz özellikle disk bölümleme gibi şeylere gerekmedikçe girmeme, Linux üzerinden Windows'a Windows üzerinden Linux'a dokunmama, boot loader gibi bazı kritik şeyleri çok kurcalamama... Ama bu demek değilki bunlar öcü uzak durun. Sadece Hyprland özelleştirme ya da basit bir paket indirme sürecinde olduğundan daha dikkatli olsanız ve fevri davranmasanız yeter. Ha benim öyle kaybedilmemesi şart bir verim yok diyorsanız bam bam bam. İşletim sistemi dediğin çökerte çökerte öğrenilir .

Dualboot her türlü daha iyidir. Estetik ama güç yönetimi GNOME'a göre biraz daha fazla olan plasma masaüstü ortamını kullanabilirsin. Özelleştirmek kolay ve seçenekleri çok.

Saf Arch yerine endeavour OS kullan. Hyprland'ı destekleyen her dağıtımda kullanırsın. Eğer daha az hata alayım dersen Ubuntu veya Kubuntu kullanabilirsin.

Cachy OS Hyprland kur, onu özelleştirerek alış. Daha sonra sıfırdan kendi configini yazmaya çalışırsın.

Dual Boot mantıklı. Sanal makinede istenen performans alınmaz ayrıca Wayland olduğu için sanal makinede daha kötü çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…