3070 130 -140W zaten 4070 denk. 4050 alt ligde. İlla DLSS fg şart derseniz ürünler size gelmez. Ama parça kasa soğutma kalitesi olarak rakipsiz. Leigon 2TB zaten. Boş slot yoktur. Aorus boş slot var.
Legion up to 32 GB DDR4-3200.ama o test edilen değer. Asgari iki model de 64 destekler. Aorus gerçekten çok üst düzey ürün ama Türkiye'deki servisi hakkında hiç fikrim yok. Bunu da unutmayın lütfen.
İki model de ekran-soğutma-ekran kartı-depolama-kasa kalitesi bence kesinlikle fiyatını hak ediyor. İşlemci biraz düşündürücü. Kendimde Gigabyte Aero 15 OLED XD 11800H 16 DDR4 3070(105W) 4K OLED ekran. Çoğu oyunları 4K Ultra yüksek oynuyorum. 3070 özellikle bu modellerde 130W. 1080p için daha uzun ömürlü olur. Bence hala tercih edilebilir. Ve dahi Legion'daki Ryzen 7 5800H benim işlemciye denk. Ben render, 3D program vs 11800 h 3070 sorun yaşamadım. Aşağıda ki ürün ekran kartı ve işlemci hariç a-Z aynı ürün. Kullanıcı yorumlarını okuyun. Rusya versiyonu 3060, Türkiye de satılan 3070.
Legion için inceleme ve 1 yıllık kullanım. Tek fark 17 ' model. Başka fark yok.
Ürün bir yıl sonra. Bu adam bu cihazla madencilik bile yapmış. O derece kaliteli ürün.
Kendimce Aorus ekstra artıları. 3 farklı Aorus ve Aero kullandım. Aktif olarak 2'5 yıldır kullanıyorum. Aşağı yukarı tüm iyi kötü yanlarını biliyorum.
Avantaj:
Windows 11 Home yüklü(orijinal kapalı kutu halde)
Dual 8*2 16 GB RAM(Aorus sitesinde ve Rus sürümü aynı. Ülkemizde de aynıdır)
Daha yüksek pil 99wh.
Thunderbollt 4 (Power bank ile şarj olur 86 ya da 100W)
SD kart okuyucu.
Aorus dezavantajı.
Kötü kamera
Kısmen yüksek fan sesi (Turbo mod açtığınız zaman F-22 Raptor sesi gibi. Ama Turbo mod ihtiyacınız hiç olmayacak. Turbo render ya da sentetik test zamanı ihtiyacınız olur.
Gaming'ya da yapay zeka modu harika çalışıyor)
Biraz daha kötü hoparlör(%100 eminim)
Biraz daha kötü panel(çok fazla fark yok)
Kolay kirleniyor(alüninyum plastik yüzünden)
Son karar sizin olmakla birlikte. Güncel indirim ve şahsen daha fazla artılar yüzünden. Ben Aorus seçerdim. Karar sizin.
Aorus fan sesi ve Turbo hakkında yeni testler yaptım. Dilerseniz atabilirim. Turbo mod ya da yapay zeka dieğr modlar kapalı. Windows en iyi performans modunda. 85W işlemci çekiyor. Ortalama 3500MHz çalışıyor. Sıcaklık efsane çok iyi.
Kendi Aero sonuçlarım. 2021 model olduğu halde. Fan temizliği macun vs hiç yapmadım. Buna rağmen harika.
drive.google.com
Turbo mod sesi.
AIDA 64 30dk test.
drive.google.com
Ve az önce yaptığım son test. Cinebench ve AIDA 64.
drive.google.com