Acer Nitro XV242YP vs Acer Nitro KG251

Bu bütçedeki monitörlerde kullanıcı için görüntü önemliyse HDR'den çok renge bakılır çünkü bu fiyatlardaki modellerin HDR performansı tatmin edici olmaz. Renk için en önemli standart da DeltaE renk hassasiyetidir. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi. Bu sıralar çok önerdiğimiz AOC 24G2SPU/BK modelindeki DeltaE renk hassasiyeti değeri kalibrasyondan önce 1.66 kalibrasyon sonrası 0.89. Gayet iyi rakamlar çünkü muadillerinden çok daha üstün. Mesela Acer Nitro XV242YP modelinde bu değer 2'den yüksek. Test etmediğim için tam rakam veremiyorum.

Ayrıca AOC 24G2SPU modelinde de HDR'yi simüle eden bir özellik de vardır, ancak devre dışı bırakmanızı öneririz.

Acer Nitro XV242YP modelindeki "2~ < Delta E" değerini nereden çıkardınız tam olarak bilmiyorum.
Model Delta E<1~ panel ile geliyor.

1680893469150.png

Yorum yaparken argümanınızı destekleyecek en azından bir kaynak belirtmelisiniz.
Bunu bana söylemenize gerek yok. Beni bilen bilir zaten ben kaynağım olmadan hele ki sağlam kaynağım konuşmam.
Neye dayanarak yazdığınızı söyleyebilir misiniz?
Bu söylemimin arkasında da panel detayları var. Acer Nitro XV242YP, AUO G238HAN01.1 panel kullanmaktadır. Buyrun bu da renk tarafındaki detayları:
1680931264953.png

Bu rakamlar bana Delta E değerinin 2'den yüksek olduğunu açıkca söylüyor ama 3'e yakın değil merak etmeyin. Maksimum 2.30 civarlarında bir Delta E değerine sahip bu monitör. Firmanın verdiği değer 1'den yüksek diyor bu demek değil ki 2 değil? Sonuçta 2 rakamı 1'den yüksek değil mi?
Hadi onu geçtim şirket tarfaından 1 ms GtG denilen monitörler, gerçekte 7-8 ms GtG gecikmeye sahip olabiliyorsa firmanın işi monitörü pazarlamaktan öteye gitmiyordur yani firmanın verdiği verilere itibar etmek kadar saçma bir olay yok çünkü adam zaten sana ürünü iyi gösterip aldırmak peşinde...
iyi forumlar.

Bunu bana söylemenize gerek yok. Beni bilen bilir zaten ben kaynağım olmadan hele ki sağlam kaynağım konuşmam.

Sizi kimin bilip bilmediği beni zerre ilgilendirmiyor. Sizi şahsen tanımak zorunda falan da değilim öncelikle bu kibrinizden vazgeçmelisiniz. Madem ki böyle bir kaynağınız var bunu paylaşmalısınız ki sizi tanımayan insanlar da bu kaynaktan istifade edebilsin.

Firmanın verdiği değer 1'den yüksek diyor

Hayır, firmanın değeri Delta E < 1 şeklinde. Yani Delta E değeri 1'den küçük diyor 1'den yüksek demiyor.

Sana da iyi forumlar.

Sizi kimin bilip bilmediği beni zerre ilgilendirmiyor. Sizi şahsen tanımak zorunda falan da değilim öncelikle bu kibrinizden vazgeçmelisiniz.
Ben kibir yada gurur peşinde değilim. Siz öylesiniz diye başkalarını da öyle sanmayın.
Forumda sık sık dile getirdim zaten bilmediğim konularda konuşmadığımı. O yüzden öyle yazdım. Asıl buna ters cevap veren siz yediremeyip konuştuğunuzu çok da belli ettiniz. Teşekkür ederim.
Madem ki böyle bir kaynağınız var bunu paylaşmalısınız ki sizi tanımayan insanlar da bu kaynaktan istifade edebilsin.
Başta düzgünce isteseydin paylaşırdım. Ben zaten elimden gelince insanlara yardım etmeyi amaçlayan biriyim. Madem ki beni tanımıyorsunuz "Bu kibrinizden vazgeçmelisiniz." gibi önyargıyla ağlamaklı cümleler kurmayacaksınız.
Hayır, firmanın değeri Delta E < 1 şeklinde. Yani Delta E değeri 1'den küçük diyor 1'den yüksek demiyor.
Sen firmanın verdiği değerlere bakmaya devam et arkadaşım. Sana boşa dil dökmüşüm ve örnek vermişim. Kaynağımı paylaşsam dahi bir şey anlamayacaksın muhtemelen. İyi günler... Bkz:
Hadi onu geçtim şirket tarfaından 1 ms GtG denilen monitörler, gerçekte 7-8 ms GtG gecikmeye sahip olabiliyorsa firmanın işi monitörü pazarlamaktan öteye gitmiyordur yani firmanın verdiği verilere itibar etmek kadar saçma bir olay yok çünkü adam zaten sana ürünü iyi gösterip aldırmak peşinde...
Daha da yazdıklarına cevap vermeyeceğim. Burası egonu büyütebileceğin bir yer değil.
Senin seviyene inmek istemiyorum ve bu arada göz ardı listeme hoşgeldin...

Öncelikle bu gerginliğinizin nedenini anlayamadım.

Her fırsatta kendinin başkalarının tarafından bilindiğini, bu sebeple kendisinin kaynak paylaşmasına gerek olmadığına dikkat geçen bir insan kusura bakmayın ama benim gözümde gayet de kibirlidir.

Ben başta zaten size düzgünce o değerin kaynağını paylaşmanız gerektiğini belirttim. Ama siz kibrinizden ötürü kendinizi karşınızdaki kişiden çok daha yetkin görüyorsunuz ve bu şekilde ofansif yanıtlar veriyorsunuz.

Benim cevaplarım üzerinden polemik yaratıyor, kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizden insan gibi ulaştığınız değerin kaynağını istedik, yemediğimiz laf kalmadı.

Kusura bakmayın ama, burada seviye düşüren sizsiniz. Yok "ağlamaklı cümlerek kurmak" yok "ego büyütmek" falan. Size en ufak ofansif yanıt vermedim ama sizin şu yanıtlarınıza bakın. Siz kavga etmenin peşindesiniz. Ben ise insanların daha çok bilgi edinmesinin peşindeyim.

Benim seviyem size göre düşük geldiyse bu sizin sorununuz. Siz insanca tartışma yapamıyorsunuz, işi hemen hakarete taşıyorsunuz. Ego büyütmek falan bu platformdaki son derdim. Kimin seviyesi daha düşük belli ettiğiniz için ben teşekkür ederim.

Bundan sonra ben de sizin tarafınıza cevap vermeyeceğim, ayrıca göz ardı listesi konusunda da yalnız değilsiniz.

İyi sosyaller.

Merhabalar bende ips monitör almak istiyorum 4000tl bütçem var üzerine çıkamıyorum maalesef. Ne önerirsiniz? İkinci el 3700tl dell g2422hs buldum ama satıcı şehir dışında olduğu için beklemem gerekecek değer mi? bilemedim. Konusunda bilgili arkadaşlardan Alternatif önerilere açığım. Teşekkürler

Beğenmenize sevindik. Tecrübe keskin bir kılıç gibidir. Önerirken bilgimizin boşuna gitmemesi bizi de sevindiriyor. Umarım monitör arayanlara örnek olur bu konu.👍
Reis iyi akşamlar.monitörüm çok memnunum fakat altta çizgiler çıktı.garantiye yollayacagım.onun için idarelik bir monitör arıyorum min 100 ms.
Detaylı bakabileceğim bir site varmı acaba.
Birde gamebooster aldım yedek fakat iade ettim.ölü piksel çıktı.
Yine böyle renkleri canlı orta kalite bir tavsiye monitör varmıdır ?
Bütce max 3.5 k
Monitörüm gelince tekrar satacagım yeni aldıgımı.zarar edeceğiz artık başka yolu yok.
Şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı