Acer ‎Nitro XV272UVBmiiprzx vs. ViewSonic VX2780J-2K

Bütçe
8000
1 aydan uzun bir süre önce Acer Nitro XV272U monitörü aldım. Türkçe kaynaklarda pek inceleme ve yorum yoktu ancak yabancı kaynaklarda ve rtings.com 'da fiyatına göre performansı çok övülmüştü. İncelemeyi buradan görebilirsin.

05.04.2024 tarihinde 6899₺ ye almıştım. O tarihte bulabildiğim en f/p ürünlerden biriydi. Dell'in 27 inç 2K IPS monitörü ile arada kalmıştım. Fiyatı çok daha ucuz olduğu için ve basit de olsa dahili hoparlörü olduğu için Acer Nitro XV272U monitörü seçtim.

Alır almaz ışık hüzmesi, ölü piksel testlerini vb yaptım. Hiçbir sorun yoktu. Kullanmaktan da oldukça memnunum.

Tek eleştirim monitörün hafif bir sallanma sorunu var. Bağlantılar çok iyi oturuyor, gövdesi masaya çok sağlam basıyor ama nedense masa biraz sallandığında monitör de hafif hafif salınıyor. Ancak dediğim gibi çok hafif. Benim kullanımıma engel olmadı ve hala memnunum. Öneririm.

1 aydan uzun bir süre önce Acer Nitro XV272U monitörü aldım. Türkçe kaynaklarda pek inceleme ve yorum yoktu ancak yabancı kaynaklarda ve rtings.com 'da fiyatına göre performansı çok övülmüştü. İncelemeyi buradan görebilirsin.

05.04.2024 tarihinde 6899₺ ye almıştım. O tarihte bulabildiğim en f/p ürünlerden biriydi. Dell'in 27 inç 2K IPS monitörü ile arada kalmıştım. Fiyatı çok daha ucuz olduğu için ve basit de olsa dahili hoparlörü olduğu için Acer Nitro XV272U monitörü seçtim.

Alır almaz ışık hüzmesi, ölü piksel testlerini vb yaptım. Hiçbir sorun yoktu. Kullanmaktan da oldukça memnunum.

Tek eleştirim monitörün hafif bir sallanma sorunu var. Bağlantılar çok iyi oturuyor, gövdesi masaya çok sağlam basıyor ama nedense masa biraz sallandığında monitör de hafif hafif salınıyor. Ancak dediğim gibi çok hafif. Benim kullanımıma engel olmadı ve hala memnunum. Öneririm.
Benim attığım monitörün aynısı değil mi? Çünkü bu monitörün bir çok çeşiti bulunuyor.

Ekleme: Dahili hoparlörü olması sayesinde ekstra hoparlör masrafına girmeme gerek kalmadı. Ortalama hoparlörlerle aynı performansı sunuyor. Zaten bir dahili hoparlörden 7+1 ses sistemi gibi performans beklemek absürt olurdu.

Dahili hoparlörü olması sayesinde xbox ile de kullanıyorum. Ses HDMI veya Displayport ile taşınıyor. Büyük kolaylık.

Benim attığım monitörün aynısı değil mi? Çünkü bu monitörün birçok çeşiti bulunuyor.

Panel olarak aynısı. Acer Nitro XV272U ibaresinden sonra gelen harfler panelde farklılık yaratmıyor. Gövde tasarımı ve bağlantılar ile alakalı ufak değişiklikler oluyor. Zamanında çok kafa yormuştum bu Acer'in monitör isimlendirmesine. O yüzden kafa karışıklığını anlıyorum.

Attığınız monitör özelinde yok. Yalnız ben alırken ViewSonic monitörler Acer monitörlere oranla daha pahalılardı. Şimdi fark kapanmış. Ben monitörümü uyguna denk getirdim diye düşünüyorum bununla alakalı da olabilir 😀 Son satıcının son ürünüydü benim aldığım. Sonra da bir süre stoklara girmedi zaten.

ViewSonic gibi bir markanın 2K IPS panel monitörünün kötü olacağını hiç sanmıyorum ama. ASUS modelleri hakkında çok olumsuz yorumlar var ancak ViewSonic, Dell, Acer, GIGABYTE monitörleri bu fiyat aralıklarında memnun ediyor insanları.

Attığınız monitör özelinde yok. Yalnız ben alırken ViewSonic monitörler Acer monitörlere oranla daha pahalılardı. Şimdi fark kapanmış. Ben monitörümü uyguna denk getirdim diye düşünüyorum bununla alakalı da olabilir 😀 Son satıcının son ürünüydü benim aldığım. Sonra da bir süre stoklara girmedi zaten.
Zaten hala daha satan yok. Koskoca internette tek bir satıcı buldum onda da 2 adet kalmış. Teşhir göndermesinden çekiniyorum şahsen.

Acer Nitro'nun bir avantajı olarak USB-Hub da var. Kasanın arkasında kalan bir USB 3.0 portunu monitöre içinden çıkacak olan USB-B kablosuyla bağlarsan monitörün solunda 2 tane USB 3.0 portun olacak. Yani kasa arkasındaki 1 portu alıp monitörün yanına 2 port olarak çoğaltıyor. Bu fonksiyon da çok kullanışlı. Kasanın önünde USB 3.0 çıkış yoksa veya az sayıdaysa büyük kolaylık sağlıyor. Kasanın arkasına ulaşmaktan kurtarıyor.

Monitörün detaylı kullanımını ve fonksiyonlarını bu kullanım kılavuzundan bulabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı