Acer Nitro5 AN515-58-50fk mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

UmtKya

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://www.dropbox.com/scl/fi/xjdsegrx9pwmw4e0xf2o1/Minidump.zip?rlkey=364oca6i0cgxm2vse3xms8rmy&st=jwatoqcx&dl=0
RAM
8 gb
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
İntel i5 12500H
Merhaba,

Yaklaşık 6 ay önce aldığım "Acer Nitro5 AN515-58-50fk" marka modelli laptopımda bir süredir mavi ekran hatası almaktayım. İlk başlarda 1-2 kereye mahsustur diye düşünüp üzerine gitmedim, sonrasında bu hata gitgide artmaya başladı. Knight Online isimli oyunu oynadığım için Windows 10 (Windows 11 de takılmalar yaşandığı için) kullanıyorum. İlk bu hatayı alma sebebim; Knight Online Alt Tab'da açıkken Valorant isimli oyuna girdim biraz oynadım ve sonrasında mavi ekran aldım. Sonra bu hata gitgide artmaya başladı. Artık Knight Online'dayken Microsoft Edge'de gezinmek için Alt Tab attığımda hata alıyorum, ya da böyle oyundayken hiçbir şey yapmadığım halde herhangi bir hata almadan bilgisayar direk kapanıyor. Aşağıda size eski ve yeni minidump dosyalarının linkini bırakıyorum.

Yeni minidump
Eski minidump

Not: Windows 11 kurup denedim, yine mavi ekran hatası alıyorum. 2-3 kere format attım herhangi bir düzelme olmadı.

Bilgisayar özellikleri

İşlemci: i5 12500H 3.10 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB.
Hard disk: 1 TB SSD (OEM, hiç değiştirmedim.)
RAM: 8 GB RAM (OEM, hiç değiştirmedim.)
Windows sürümü: Windows 10 Home.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Bilgisayar özellikleri.PNG

Kullandığın OS dahil tüm sürücüleri baştan aşağı güncelle. Tam bilmiyorsan nasıl yapcağın konusnuda destek olabilirim.
Ek olarak disk testleri yapıp sonuçları yolla.

Merhabalar, kusura bakmayın geç dönebildim. Ekte istediğiniz testleri yapıp gönderdim. Ayrıca, mavi ekran hatasını da gönderdim. Bu sadece mavi ekran olan hatayı bugün win11 kurarken kurulum ortasında aldım, diğer hataysa size önceden de tarif ettiğim gibi oyundan worde döndüğüm de aldığım hata. Bunlara ek olarak bazen herhangi bir hata vermeden direk bilgisayar kapanıyor, tekrar açmaya çalışınca hemen açılmıyor 30 40 saniye sonra tekrar tuşa bastığımda açılıyor. Yardımlarınız için çok teşekkürler.. @claus

Dosya Ekleri

• Hard Disk Sentinel.png
    Hard Disk Sentinel.png
    105,8 KB · Görüntüleme: 26
  • SSD Benckmark.png
    SSD Benckmark.png
    157,7 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2025-03-01 at 18.21.52.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-01 at 18.21.52.jpeg
    188,1 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2025-03-01 at 18.21.51.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-01 at 18.21.51.jpeg
    105,9 KB · Görüntüleme: 24
Sürücüleri Windows kendisi kurdu ben yalnızca touchpad ve Wi-Fi driverını Acer sitesinden kurmuştum. Senin dediğin gibi BIOS'a girdim Load default settings yaptım. Ancak bundan sonra bilgisayar açılmadı ve ekteki INACCESSIBLE_BOOT_DEVİCE mavi ekran hatasını vermeye başladı, kapatıp açtım gene aynı. Ben de tekrar Windows kurayım dedim, bu sefer Windows kurulum sırasında falan da KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekranını falan verip durdu, kısacası kanser etti beni. Şimdi bu yukarıda bahsettiğim 2 mavi ekran kodu da aldığım DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasına eklendi, 3 farklı mavi ekran aldım. Windows kurduktan sonra tekrar sürücüleri Windows'a kurdurdum sadece touchpad, Wi-Fi ve ekran kartını kendim kurdum ama yine de mavi ekran durumunu çözemedim. Buna ek olarak bir kere de mavi ekran vermeden direk ekran dondu ve bilgisayarı düğmeden kapatana kadar inanılmaz yüksek bir ses çıkardı, kapattıktan sonra açma tuşuna basınca açılmadı, 1-2 dakika bekledikten sonra açıldı.(Video aşağıda.) Şimdi mavi ekranların görüntüsünü ekte paylaşıyorum. @claus

Bu istediğin test

Bu da minidump dosyaları. Ama format atmak zorunda kaldığım için eski minidumpları gönderemedim, BIOS default settings yaptıktan sonraki minidumplar.

Bu da o ekran dondu bilgisayar saçma sapan ses çıkardı dediğim kısımdaki aldığım video.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-02 at 22.33.00 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-02 at 22.33.00 (1).jpeg
    105,9 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Image 2025-03-02 at 22.33.00.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-02 at 22.33.00.jpeg
    121,3 KB · Görüntüleme: 18
  • WhatsApp Image 2025-03-02 at 22.32.59.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-02 at 22.32.59.jpeg
    118,4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayar açılmamaya başladı, mecburen garantiye yolladım. Yardımların için teşekkürler
Tamamdır zaten donanımsal sorun var. Net tespit için o testleri istemiştim. Çok yüksek ihtimal anakart değişecek. Hatta siz anakart değişmi istediğinizi talep edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı