Bilgisayarımda donanım yükseltmesi yapmak istiyorum fakat aklıma takılan birkaç şey oldu. Bunlara çözüm ararken aklımı iyice karıştırdım. Normalde 1 soru varken çözüm ararken bu sorular artmaya başladı ben de bu işten anlayan kişilere birkaç soru sormak istiyorum
Bilgisayarımda şu an 128 GB M.2 SSD takılı (okuması 500 MB) ve ben 1 TB yüksek okuma yazma hızı olan bir NVMe SSD takmak istiyorum. Bilgisayarım bunu kaldırır mı? Anakartımı Acer yüksek modellerinde de kullanmış aynı zamanda ve bu modellerde NVMe destekliyor.
Bilgisayarımın özellklerine baktığım zaman:
Solid State Drive Interface: Serial ATA/600
Optical Drive Type: No
Yazıyor.
Bilgisayarımda baktığım zaman 4 tane depolama yeri gösteriyor (1. fotoğrafta) olduğu gibi (DVD yeri boş şu an) bilgisayarımın içini açtığım zaman da sadece 2 tane depolama yeri var ve SSD yuvasının yanında anakartın 2. SSD yeri var fakat aparatı yok. Yüksek modelli aynı anakartlı bilgisayarlarda orada (CON5103) SSD yuvası var.
2. fotoğraf şu anki anakartım, 3. fotoğraf iste aynı anakart fakat SSD yuvası var. Sorum da tam olarak bu o boş yere SSD yuvası takmam mümkün mü?
Üretici firmanın BIOS üzerinden NVMe özelliğini kapatma gibi bir durum olabilir mi?
From searching I am seeing where this may be able to support an m.2 NVMe drive, but cannot locate a definitive answer. Most seem to come back to a limitation in the bios being able to see the drive. Model Name: G5-793 Part Number: NH.Q1HAA.002 I currently have a 256GB SATA m.2 installed running...
From searching I am seeing where this may be able to support an m.2 NVMe drive, but cannot locate a definitive answer. Most seem to come back to a limitation in the bios being able to see the drive. Model Name: G5-793 Part Number: NH.Q1HAA.002 I currently have a 256GB SATA m.2 installed running...
göndermiş olduğunuz linki bende gördüm fakat dikkat ederseniz yukarda da belirttim anakartımın üstünde 1 tane ssd yuvası var gönderdiğiniz linkteki fotoda 2 tane var.
o slota ssd yuvası taktığımda mı destekliyor yoksa şuanki yuva mı destekiliyor mu kafam öyle bi karıştı ki
diğer sorum hakkında bir bilginiz var mı fotoğraflara bakarsanız anlarsınız demek istediğimi anakartımın üstünde 2.ssd yuvası için ayakları var oraya ssd yuvası sonradan takabiliyor muyum ?
isimleri 3. ve 4. olan fotoğraflar üst model
isimleri 5. ve 6. olan fotoğraflar benim bilgisayara ait
anakartlar bire bir mesela üst modelde subwoofer var bende yok ama anakartın üstünde yeri var ve yanında subwoofer yazıyor / üst modelde 2. ssd yuvası var aparatırlı birlikte bende aparat yok ama yeri var
sizi de gece gece soru yağmuruna tuttum kusura bakmayın müsade ederseniz size son bir soru sormak isterim
ilk bana göndermiş olduğunuz linkte böyle bir şey paylaşmışlardı. denemek için satın alacağım fakat aklımda olan model 1TB olan. aldığım ssdnin boyutu önemli mi peki fotoğrafta en son 512gb yazıyor ? 1Tb alsam bilgisayar görür mü yani ?