Merhabalar, ben de ortalama 20-25 senedir Laptopta Acercıyım fakat 10-12 senedir de olabildiğince Laptop olayından uzak duruyordum ki son birkaç ay öncesine kadar.
Uzun uzadıya bir araştırma ve değerlendirme sonunda 2 model arasında kalmıştım. 1. model MONSTER Semruk S7 V9.2.2 Intel Core i9 13950HX 64 GB RAM 2 TB SSD 8 GB RTX 4070 ve 2. model de Acer Predator Helios Neo 16 Intel Core i7 14700HX 64GB 1 TB SSD 8 GB RTX 4070 şeklindeydi. Gel gelelim aradaki fiyat farkı 30.000+ civarında ve Monterın Acer' a göre tek artısı CPU farkı ve +1TB M.2 diski gibi duruyor. Hea bir de benim çok umursamadığım yanar döner RGB özellikleri falan.
Sonuç olarak birkaç saat önce Acer makineyi 64.600 TL' ye aldım. Üstüne zaten Monsterı da 95.000' e alsaydım alacak olduğum laptop soğutucu + HDD dock station + 1TB Kingston M.2 + Asus Rog Wireless klavye falan ekledim. Toplamda bunlarla birlikte bana maliyeti 74.500 TL civarında oldu. Monster alsam bu rakam üstüne +30.000 TL daha gelecekti ve sadece CPU, m.2 ve RGB farkı için bu biraz abartı gibi geliyor. Hali hazırda zaten kullanacağım cihaz odamdan çıkmayacak ve genelde browser, veri transferi, ufak çaplı renderlar yapacak.
Neyse çok uzattım ve sormak istediğim konudan uzaklaştım. Şu anda sizin cihazla durumunuz nedir acaba? Size sıkıntı çıkartıyor mu ve memnun musunuz? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler ...