Çözüldü Acer Predator Helios Neo EFI Shell 2.80 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba, bu bir hata mı tam emin değilim ama yeni bir bilgisayar aldım. İlk açılışta bu ekran geliyor Windows 11 kuracaktım ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

"Acer Predator Helios Neo" aldığım laptop.

Exit yazıp flashı taktığımda gelen BIOS menüsünden flash belleğimi seçtim şu an kurulum kısmına geçtim. Kusura bakmayın yer işgal etti ama en azından belki aynı sorunu yaşayaıp konu açacak olanlar görmüş olur.

Gerçi bu sefer de Windows kuracak bir disk bulamıyor hatası geliyor da çözeceğim inşallah.

BIOS'a geçtiğimde main kısmına CTRL + s basınca VMD var onu kapatıp kaydettiğimde bu sefer diskler göründü. Teşekkürler. Recep Baltaş'ın videoları sayesinde çözdüm.

Dosya Ekleri

• 2221.jpg
    172,4 KB · Görüntüleme: 273
Son düzenleme:
Çözüm
Acer laptopu ilk açtığımda karşıma çıkan ekran fotoğrafta ki ekrandı. Oraya exit yazıp BIOS ekranına geldim. Normalde sadeye yine EFI Shell seçeneği vardı. O sırada flash belleğimi taktığımda boot seçeneklerine flash belleğimde eklendi. Onu seçerek girdiğimde bildiğimiz normal Windows kuruluma geçti. Flash belleğime tabii ki Rufus ile gerekli işlemleri yapmıştım önceden.

Ayrıca kurulum sırasında sizde de diskleriniz görünmüyorsa orada sorun gider ekranına geçip UEFI ayarlarını sıfırla diye bir yer var ona basınca reset atıp BIOS'a atıyor orada main kısmına gidip CTRL + s yapıyorsunuz VMD ayarı ortaya çıkıyor onu kapatıp reset atıp tekrar kuruluma girince görünüyor artık.

Ben bu şekilde çözdüm.
Acer laptopu ilk açtığımda karşıma çıkan ekran fotoğrafta ki ekrandı. Oraya exit yazıp BIOS ekranına geldim. Normalde sadeye yine EFI Shell seçeneği vardı. O sırada flash belleğimi taktığımda boot seçeneklerine flash belleğimde eklendi. Onu seçerek girdiğimde bildiğimiz normal Windows kuruluma geçti. Flash belleğime tabii ki Rufus ile gerekli işlemleri yapmıştım önceden.

Ayrıca kurulum sırasında sizde de diskleriniz görünmüyorsa orada sorun gider ekranına geçip UEFI ayarlarını sıfırla diye bir yer var ona basınca reset atıp BIOS'a atıyor orada main kısmına gidip CTRL + s yapıyorsunuz VMD ayarı ortaya çıkıyor onu kapatıp reset atıp tekrar kuruluma girince görünüyor artık.

Ben bu şekilde çözdüm.

Çözüm
Kanka flaşa herhangi bir yazılım atmamız lazımı yoksa boş flash işe yararmı yazılım lazımsa nasıl ve nereden bulucamm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…