Acer R7 571G WiFi Sorunu

imk

Hectopat
Elimde Acer R7 571G model notebook var. Windows 8 orijinal. Notebook bana gelinceye kadar WiFi üzerinden internete bağlanmadan kullanıldı. Devamlı USB'den takılan sim kartla çalışan 3G modemle kullanıldı. Bu sebeple WiFi sorunu hiç bilinmeden kullanılmış oldu. Sorun şu: Devamlı baglantı kopuyor. Baglantı var internet var diyor ama sayfalar açılmıyor. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Ubuntu ve son olarak Magia Linux olmak üzere birçok işletim sisteminde denedim aynı sorun oluyor. Notebooku açtım WiFi kartını ikinci notebook Sony'ye taktım. Hiçbir sorun olmadan çalıştı internet yani kartta sorun yok. Sony'deki WiFi kartımı Acer'a taktım. Acer yine aynı sorun oldu. Gittim TPlink USB WiFi aldım. Birde böyle denedim. Yine aynı sorun.
Acer BIOS güncelledim. Bilgisayarı WiFi internet olan 3 farklı yerde denedim. WiFi şifresiz olarak denedim. Kısacası denemediğim ne kaldı bilmiyorum. 5 gündür internette Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak dolaşmadığım forum kalmadı desem yalan olmaz. Problemi çözemedim. İş inada bindi. Sizce hata nerede olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkür ederim. Verdiğiniz ikinci linkteki önerilenleri yapmıştım ama faydası olmamıştı. İlk linkteki önerilenlere benzer şekilde denemelerim oldu. Sorunun sanki kartın broadcom olmasından dolayımış gibi açıklanmış. Ama ben o kartı söküp yerine intelin wireless kartını taktığımda da aynı sorun devam ediyordu. Son durum şu şekilde. 1 haftadır 3-5 sn lik bağlantı kopmaları dışında hiç bir sorun çıkmadı. Ne yaptığıma gelirsek Microsoft sitesinden Windows 10 home 64 bit indirdim. HDD üzerindeki orijinal Windows 8 geri yükleme bölümü dahil tüm bölümleri sildim. Hdd 2 ye bölüp indirdiğim yeni iso ile Windows'u tekrar kurdum. Windows kendisi yapmadığı hiçbir sürücü güncellemesini bende elle yapmadım. Windows sadece intel WiFi kartını tanımadı. Kart aslen diğer notebookum sony e aitti. Oradaki win7 sürücüsünü acera kurdum. Başka da bir şey yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…