Acer Swift 3 Ubuntu'da yavaşlama

yunusilk

Hectopat
Selamlar arkadaşlar.

Bilgisayarım çok rahat çalışıyordu ama az önce açtığımda sanki arka planda işlemciyi RAM'i zorlayan bir şey varmış gibi, bir tarayıcı programı açmakta bile zorlanıyor. Bu yüzden gereksiz programları ve dosya kalıntılarını silmek istedim ama bir şey bulamadı terminalde.

[CODE title="sudo aptget autoremove"][sudo] password for yunus:
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded[/CODE]

Kullanmadığım dosya yolu kodda gözüken programı silmek istedim ama hata verdi.
[CODE title="sudo apt-get remove /home/yunus/fancontrol-gui"]Reading package lists... Done
E: Unsupported file /home/yunus/fancontrol-gui given on commandline
[/CODE]

Cihaz: Acer Swift 3 / Ryzen3 / 4 GB RAM 128 GB SSD

System Analyzer'daki görünümü SS olarak ekledim.
Fancontrol-GUI programı ve gereksiz dosyaları nasıl silip bilgisayarı rahatlatabilirim acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot from 2022-04-03 15-02-36.png
    492,3 KB · Görüntüleme: 39
Bu sisteme zram-config paketini kurmayı ve aşağıdaki komutla Swappiness değerini azaltmayı denersin. Bu şekilde takas alanına başvurma anındaki yavaşlama sorunun azalacaktır. Paylaştığın ekran görüntüsünden şu an bunu çıkartabiliyorum.

Kod:
echo 'vm.swappiness = 10' | sudo tee  /etc/sysctl.d/10-swappiness.conf
sudo sysctl -p  /etc/sysctl.d/10-swappiness.conf

Aşağıdaki komutla yeniden başlatmaya gerek kalmadan, Zram'ı etkinleştirebilirsin.

Kod:
sudo /usr/bin/init-zram-swapping

Hocam teşekkür ederim tekrar ilglendiğin için.

Yalnız başka bir sorun var sanırım. Bir tek brave tarayıcı açık ama işlemci yüzde yüzle çalışıyor. İmleci bir yerden bir yere hareket ettirmekte bile zorlanıyorum
Bu arada işlemci grafiği yüzde yüzden inip 30 ile 80 arası gidip gelmeye başladı.

Dosya Ekleri

• Screenshot from 2022-04-03 17-13-36.png
    420,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…