Acer teknik servisi ücret ister mi?

LowHight

Picopat
Acer Nitro laptopta yaşadığım görüntü sorunu yüzünden laptopu garantiye göndereceğim. Harici monitör ile denediğimde orada da sorun geçerliydi. Format dahil yazılımsal yaptığım hiçbir yöntem fayda etmedi. Yani büyük ihtimalle GPU veya anakartta bir hasar var. Laptopu sürekli şarjda kullanıyorum, şarj da grup prize takılı. Ve bir gün yine laptopu aynı şekilde kullanırken elektrikler kesilmişti. Yani akım korumalı priz kullanmıyordum. Sorun ondan dolayı olmuş olabilir mi? Çünkü bu sorunun kesintiden önce mi sonra mı başladığından emin değilim. Teknik servis sırf bu sebepten garanti dışı bırakarak ücret ister mi?

Servise elektrikler kesildikten sonra oldu dediysen geçmiş olsun.

Servise elektrikler kesildikten sonra oldu dediysen geçmiş olsun.
Emin olmadığım için kesintiden hiç bahsetmedim, sadece sorunu söyledim. Ama başka bir konuda teknik servis kullanıcıyı aramış ve akım korumalı priz kullanıp kullanmadığını sormuş. Ona göre de ücret istenmiş. Yani akım korumalı priz kullanmamak cihazı garanti kapsamından çıkarıyor mu?

Öyle bir şey yok elindeki cihaz zaten sornluymuş bozulacağı varmış kısacası anakart arızası gibi duruyor, servis onarımını sağlasın sat direkt olarak, para talep etmeye falan kalkarsalar yasal hakkın olan THH başvuracağını şöyle.

Prizden olacağını sanmıyorum o adaptörler zaten sağlıklı enerji vermek için o kadar büyük, prizden bahsetmeyin, öyle bir zorunluluk olamaz kutusunun içinden çıkmıyor sonuçta.

Prizden olacağını sanmıyorum o adaptörler zaten sağlıklı enerji vermek için o kadar büyük, prizden bahsetmeyin, öyle bir zorunluluk olamaz kutusunun içinden çıkmıyor sonuçta.
Elektrik kesintisinden oluşan sorunlar kullanıcı hatası görülüp garantiye girmiyormuş galiba. Bende de böyle bir durum olur mu? Cihazı alalı daha 6 ay olmadı.

Benim Nitro 5 bir anca kapanıp bir daha açılmamıştı servis ücretsiz anakart değişimi yaptı.

Elektrik kesintisinden oluşan sorunlar kullanıcı hatası görülüp garantiye girmiyormuş galiba. Bende de böyle bir durum olur mu? Cihazı alalı daha 6 ay olmadı.

Hocam ben adaptör o enerjiyi filtreler diye biliyorum size ücret çıkarırlarsa kabul etmeyin. Elektrik kesintisinden dolayı olduğuna emin misiniz, evinizdeki diğer eşyalarda sorun oldu mu? Ben bunun için çok yüksek voltaj sıçramaları olması gerekli diye biliyorum ve bundan olsa tüm sistem giderdi bence, anladığım kadarıyla siz sadece görüntü alamıyorsunuz ama bilgisayar açılıyor.

Daha önce bizim de başımıza geldi, evde prize ne takılıysa modeme kadar hepsi bozuldu, elektrik dağıtımını sağlayan şirket tüm tamir masraflarını karşıladı. Sizde de böyle bir durum olursa aynısı geçerli olur diye düşünüyorum.

Hayır hocam evde farklı bir laptop da var o da aynı şekilde kullanılıyordu ona bir şey olmadı ve diğer eşyalara da bir şey olmadı.

Aslında laptop sorunsuz çalışıyor ama anormal davranışları var. Mesela açılırken cızırtı sesi gelip gidiyor onun dışında masaüstünde siyah ekran yanıp sönmesi sorunu yaşıyorum. Görüntü var yani ama siyah ekran gelip gitmesi oluyor ara sıra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…