Çözüldü Acer V3-571G Legacy Windows 8.1 Kurulum Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
1 seçenek zaten ön yüklü olarak satılmıyor.
Single Language sürümünü indirip DVD'ye yazın ve UEFI kurulum yapın kurulumda lisansı BIOS dan otomatik okuyacaktır.
@SonOfABursa

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO dosyasını indirdim ama şu anda elimde DVD yok, elime geçince sonucu paylaşacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Edi : Hocam son bir şey sormak istiyorum, şimdi pc ilk olarak win8 ile gelmişti. Biz win8.1 yüklüyoruz kod uyuşmazlığı yaşamayız değil mi ?

@Hakan Bey

Hayır Windows 8 lisasları 8.1'de de geçerli.
Bende de aynı durum mevcut hiç sıkıntı yaşamıyorum.
@SonOfABursa

Sağolun yardımlarınız için, sabırsızlıktan dayanamadım USB ile UEFI kurulum yaptım. Şuanda orjinal ve gayet sağlıklı çalışıyor.

@Hakan Bey

Edit: Eğer benim gibi bir sorunla karşılaşan olursa diye bu fotoğrafı koyuyorum, harici HDD'ye ve Legacy'e gerek kalmadan HDD'nizi 2 ye bölüp yedeğinizi alabilirsiniz. Rufus'tan şu ayarları yapıp, USB ile UEFI kurabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufusa ihtiyacınız yok!
Microsoft'tan indirdiğiniz araç ile usbyi UEFI modunda hazırlayabilirdiniz.
Sağlıklı kurulum için DVD kullanmak daha mantıklı usbler bazen hata verebiliyor veya eksik hazırlanabiliyor.

Ayrıca diski MBR değil GPT biçiminde formatlasanız daha iyi olurdu.
@SonOfABursa

Ben .iso olarak indirdim o yüzden rufusa ihtiyaç duydum. Benim karşılaştığım sorun karşısında MBR olarak formatlarsak sorun geçecektir.

2,5 yıl önce GPT ' nin ne olduğunu bilmiyordum hocam.

2,5 yıl önce GPT ' nin ne olduğunu bilmiyordum hocam.
Merhaba, aynı bilgisayardan bende de var. Windows 8 tekrar yüklemek istiyorum. Bunun için rufus kullanarak bir usb oluşturdum ancak f12 ile boot ekranına girdiğimde usb görünmüyor. Siz nasıl usb' den boot ediyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…