Acer V3-771G UEFI Windows Kurulumu

Denizari

Kilopat
Katılım
9 Nisan 2017
Mesajlar
117
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Acer V3-771G Laptop'un anakart desteğinde Insyde EFI (UEFI) mevcut. Anakart BIOS sürümüm de v1.15. Yalnız, ne yaptıysam HDD üzerinde GPT bölümleri oluşturamadım ve haliyle hiç bir şekilde UEFI Windows'u da kuramadım. (BIOS'un Update v2.xx sürümleri ancak UEFI Windows 8 üzerinden yüklenebiliyor.)

Acer forumunda bir yetkilinin mesajına göre de, bu cihazın Windows 7 yüklü olarak gelen sürümünde UEFI kullanılamayacağı, ancak Windows 8 yüklü olarak gelen sürümde UEFI kullanılacağı yönündeydi fakat nedenini söylememekte ısrarcı kendisi. Aynı forumda bir kullanıcı ise bunun sebebinin Fabrikasyon Hard Disk'ten kaynaklı olduğunu, Acer'in HDD üzerinde UEFI'yi engellediği ve bu sorunu 32GB'lık bir SSD ile aştığını belirtmişti (Kendisine ulaşamadım.)

Acaba böyle bir şey mümkün mü?
Ve acaba USB Flash Disk'in başında hiç bir şekilde UEFI ibaresi belirmemesi de bu yüzden olabilir mi?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı