Acer VX5-591G ekranı oyunda kararıyor

Nigma

Kilopat
Kullanmakta olduğum laptop modeli Acer VX5-591G (i5 7300 HQ GTX 1050 8 GB RAM 1 TB HDD). Yaklaşık olarak 2 senedir kullanıyordum daha sonra SSD(Adata SPG SX 6000) taktım leptopuma SSD taktıktan sonra 4 ay kadar kullandım.
Laptopun sıkıntısına gelecek olursak son 2 ayda açtığım oyunlarda oyunu açtıktan genellikle 30 dk 60 dk arasında ekran kararıyor. Kararma şu şekilde arkadan sesler geliyor ancak ekran tam kapanmış değil çalışıyor fakat siyah.
Laptopu stress testlerine soktum uzun süre çalışıyor performans düşmesi yok ancak oyuna girdiğm zaman anlattığım gibi ekran kararıyor.

İlginç sorun. Net cevap verebilmek gerçekten güç. Afterburner yazılımı ile oyun içi değerlerinizi takip ediniz. Muhtemelen bir donanım sorunu. Lakin anlattıklarınıza istinaden, hangi donanım olduğunu kestirmek güç. Afterburnur ile gelecek veriler üzerinden değerlendirme yapalım.
Hedef; CPU,GPU,RAM hatta anakartın davranışlarına bakıp sorunlu parçayı bulmak. Siyah ekranda kalıp, çalışmaya devam etmesine ilişkin verileri bulmaya çalışalım.
Size şimdiden sabırlar dileyeyim.

Bu modelin nedense hep ekranla ilgili bir sıkıntısı var. Bende de ekranı oynatınca ekran gidiyordu kabloyu değiştirdiler. Arkadaşın dediği gibi Afterburner değerlerinizi atın.

Genel sıcaklık değerlerim bu şekilde.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yapılacak başka bir test varsa yapabilirim.

Şimdi PC ilk açılınca bu değerler geldiğini varsayarsak. Gözünüz sürekli burada kalsın. Oyunlarınızı oynamaya başlayın. Kapanma anındaki değerlerle tekrar dönüş yaparsanız. Başlangıçta ve sona yakın değerleri bir mukayese edelim. Genel hattı ile sorunu bulabileceğimizi umuyorum.
NOT; RAM'e ait frekans değerinide açın. Hangi parça hız kesti görmeye çalışalım.

Oyun oynarken ekran kapandığı sırada birşey göremiyorum. Mevcut fotoğrafları nasıl atabilirim?

1 saate yakın kısım kısım çekim yaptım bandicam kullanarak fakat hiçbir şekilde olmadı. Tekrar deneyeceğim.
Yaklaşık 1 aydır servis peşinde koştum. Onlarda benim gibi ekran kartı vs. sıkıntı olduğunu düşünüyorlardı. En sonunda ekrana giden flex kabloda gevşeme olduğunu söylediler. İnşallah düzelmiştir ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de vardı güç tuşuna uykuyu atadım. Ekran karardığı an uykuya alıp yeniden açıyordum 5 saniye içerisinde kaldığım yerden devam ediyordum. Windows ve ekran kartı driver'larından sonra sorunum düzeldi.

Hocam şu bilgisayardan ne çektiğinizi yazar mısınız? (Konu dışı kusura bakmayın.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…