Acer XV272s monitörde ghosting var mı?

bombili

Hectopat
Daha fazla  
Monitör bugün elime ulaştı. Acer XV272S'i beğendim, ölü pixex ışık sızması çıkmadı ancak ghostingten emin değilim.

Ghosting var mı yok mu, anlama yöntemi nedir tam anlayamadım.

YouTube'ta izlediğim videolar da kimisi ekranda görüntüyü izle takılma var mı yok mu, UFO'lar da çift görüntü var mı bak diyor. Kimisi de video izlerken anlayamazsın telefonla görüntüyü çek, UFO'lar kaç tane ona bak diyor.

Hangisi doğru?
Benim telefonumun kamerası çok iyi değil, monitör ve PC'den görüntü ayar seçenekleri 165 Hz iken çektiğim aşağıdaki gibi ve bol miktarda UFO içiçe geçmiş durumda.
Telefonun kamearsının yetersiz olmasından mı yoksa ghosting berbat durumda mı, öyle ise monitörü iade etmeli miyim?

Ayrıca monitör ayarlarında yer alan tepki hızı gstrm ne anlama geliyor. AMD FreeSync'i açtığımda tepki hızı sadece normal olarak ayarlanıyor. Hangi ayarda kalmalı?

ayrıca resim modlarından game i seçtiğimde ekranın ortasında yer alan işaretten kurtulamıyorum bundan nasıl kurtulurum

Dosya Ekleri

• IMG_20230302_181404_911.jpg
    158,1 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20230302_184742_734.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230302_211008_849.jpg
    87,7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Yani fotoğrafa bakınca berbat ghosting var gibi duruyor ama çekerken titremesindende olabilir. Aslında kendin daha rahat anlarsın.

Yani fotoğrafa bakınca berbat ghosting var gibi duruyor ama çekerken titremesindende olabilir. Aslında kendin daha rahat anlarsın.

Fotoğrafta titreme yok,telefonumun kapasitesi bu kadar, 4,5 yıllık giriş seviyesi bir model.ancak başka bir arkadaşın yaptığı yorum ghosting olmadığı yönündeydi.ghosting olunca UFO'lara yapışık siyah uzantı cizgiler oluyormuş. Resimde bu durum yok.

Farklı görüşler var mı merak ediyorum.

Bu monitörde ghosting var mı yok mu?

Son düzenleme:
Fps oyunlarında FreeSync'i kapatıp tepki hızını ekstreme veya hızlıya alabilirsiniz(standard moda göre daha hızlı tepki süresi verir). Hikayeli oyunlarda FreeSync'ı açmak daha doğru olur. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Game mode açtığınızda açılan şey monitörün crosshair'ı. Hedef nokta ayarlarını değiştirin, birisinde gitmesi lazım. Ghosting'e gelirsek aşağıda bırakacağım fotoğrafa bakın ve kendi gözünüzle ufo'yu takip edin. Soldaki gibiyse ghosting vardır. Sağdaki gibiyse veya benzerse ghosting az veya sıfırdır.

Dosya Ekleri

• indir.png
    115,5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
hem çektiğim fotoğraflar , hem de izlediğim görüntüde ufonun sağında ve solunda siyah perde yok, demekki ghosting yok

teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…