Açığa geçilmeli mi?

MrEpoch

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Hocalar kolay gelsin kisa tutacağım direkt konuya gireceğim.

11.sınıfa gidiyorum aciğa geçmek istiyorum okuldan artik sıkıldım yok sınava gir performans ödevi ver proje yap falan ben yoruldum cidden bıktım artık.
Ama bir yandan da üniversiteyi de kazanamam diye korkuyorum açıga geçersem acikta da kalırım diye korkuyorum kısaca kafayı yemek üzereyim bu konularda tecrübeli birileri yardım ederbilir mi?

Ben geçen sene 2.dönem geçtim. Keşke ilk dönem geçseydim TYT eksikleri ile AYT eksiklerini bir götüremedim ilk dönem. İkinci dönem rahat ve özgürdüm. Dershaneye de gitmene gerek yok kalem kağıt ve YouTube varsa elinde istediğini yapabilirsin. Para tuzağı dershane ve rehber hocası. Evde sıkılırsan da yakınlarda kütüphaneye gidersin.
Son olarak açıkta OBP daha da yükseliyor.
Lise diplomasının önemi yok zaten üniversite diplomasının yanında

Şuan ki aklım olacak 4 yıl çöp liseyi hiç okumaz direkt açığa geçer bir yandan da çalışır para kazanırdım ah ah işte bir yararı yok ama keşke dedirtiyor hayat. Beklediğin kabahat Youtube'deki eğitim bırak okul hocasını dershanedekileri bile geçti.

Meslek okumuyorsan geç normal lise diploması ile açık öğretim diplomasının bir farkı yok örgün öğretim vakit kaybıdır eğer gerçekten özgüvenin varsa ben başarırım açığı bitiririm diyorsan geç eğer kendi böyle düşünme oh kafam rahat artık istediğim zaman çalışırım gece 3-4 yatarım kendini böbürlendirme açık öğretim zordur çok ders var hepsine gün ayırıp çalışmak lazım örgün öğretim de en azından torpille kopyayla vs haledersin iyi düşün ailenle konuş

Açığa geçmekmi yoksa MESEM mi daha mantıklı
Hamal olarak çalışırsın 3-5 birşey alırsın meslek öğrenirsin ustalık belgesi alirisn

Üni düşünüyorsan açığa geç

Technopat Haberler

Geri
Yukarı