Açığa geçmek mantıklı mıdır?

blackbjulu4

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, ben meslek lisesinde okuyorum, 12. sınıfım. Geçen sene bazı nedenlerle sınıfta kaldım. Sizlerden fikir almak istiyorum. Biliyorsunuz, okul açılacak. Benim staj senem ve hiçbir ders yüküm yok. Geçen sene okula gitmeme rağmen okulda bile edebiyat hocası falan ders işlemiyordu, neredeyse herkes telefonla oynuyordu. Neyse… ben 2 gün okula gitmeyip derse çalışmayı planlıyordum. O da 30 gün devamsızlık hakkımı kullanmak olacaktı.
Asıl mesele şu: Ben şimdi bunu da cevaplarsanız sevinirim. Ben 1 sene kaldım, açığa geçebiliyor muyum? Bir de açığa geçmek mantıklı mı? Ben staja sırf motor almak için gidecektim. Yani okul bittikten sonra üniversite sınavına girdikten sonra hiçbir şey bilmiyor olacağım ve tekrar seneye girmek zorunda kalacağım. Benim aklımda olan şey, eğer mümkünse açıktan devam etmek. Çünkü açıktan derse odaklanırsam, en azından üniversite sınavına girerken bir şey bilmiş olurum diye düşünüyorum. Açığa geçebiliyor muyum? Onu da yazabilirseniz sevinirim.

Evet 1 kez sınıfta kalarak açığa geçebilirsin, ben de böyle geçtim. Tabii yakında açılacak kayıtlarda yasa değişmezse.

Ekstra olarak geçmenizi öneririm, eğer YKS hedefiniz varsa. Konuyla ilgili detaylı rehberim:

Ben son sınıfta bilerek staj görmemek için iki kere kaldım, açığa gittim son sınıfta bıraktığım için yüksek puan ile başladım öyle bitirmiştim lisey.

YKS çalışıcam. O yüzden zaten staja gidiyor olsaydım, iki gün okula gideceğim zaman devamsızlık kullanıp çalışmayı planlıyordum. Bir de staja gidiyor olsam, seneye tekrar mezun olacağım çünkü bir şey bilmiyorum.

Ben son sene üniversite sınavından dolayı açığa geçmiştim, sınavlar pandemiden dolayı online olduğu için şubat ayında krediyi tamamlayıp mezun olmuştum. Arkadaşlarım yks haricinde bir de bir sürü sınav, ders yüküyle uğraşırken ben rahattım. Üniversite sınavına hazırlanan herkes bence son sene açığa geçmeli.

Ben son sınıfta bilerek staj görmemek için iki kere kaldım, açığa gittim son sınıfta bıraktığım için yüksek puan ile başladım öyle bitirmiştim lisey.
Benim staja gidesim var ama ders çalışamayacağım. Bir de ben sırf motor için gidecektim. Ayrıca, eğer stajda istediğim yer olmazsa, gidesim yok. Açıktan okuyup o dönemde derse odaklanmayı planlıyorum

Benim staja gidesim var ama ders çalışamayacağım. Bir de ben sırf motor için gidecektim. Ayrıca, eğer stajda istediğim yer olmazsa, gidesim yok. Açıktan okuyup o dönemde derse odaklanmayı planlıyorum
Boşver motoru kaçmıyor sonuçta, geleceğin daha önemli açığa geçip ders çalış sonra alırsın motoru.

Bir şey soracağım, ben şimdi 12. sınıftayım. Seneye mezun olabilecek miyim, açıktan geçersem

Boşver motoru kaçmıyor sonuçta, geleceğin daha önemli açığa geçip ders çalış sonra alırsın motoru.
aynen bende böyle düşünüyorum bide motor için sırf lise bittikten sonraYKS'e girsem yine mezun kalıcağım çünkü birşey bilmiyorum

Açığa geçtiğinizde size verilecek zorunlu ders miktarına, dönem sayısına ve krediye göre değişir.

Yaşınız yeterse bu sene sonu ve önümüzdeki sene olmaz üzere toplam 3 sınava girme hakkınız olacak. Bu sınavlar ile mezun şartlarını karşılarsanız mezun olursunuz.

Ancak açığa geçmeden size net bir bilgi vermem pek mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…