Açık havada dişlerim sarı gözüküyor

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Merhaba arkadaşlar. Her gün sabah akşam dişlerimi fırçalarım ama açık havada dişlerim sapsarı gözüküyor. Çok üzülüyorum. Bu normal midir, yoksa bir sorun mu var? Kapalı ortamda bembeyaz gözüküyor. Dişlerimi fırçalarken diş macununu fırçaya koyuyorum sonra hafif ıslatarak fırçalıyorum bitirince ağzımı su ile çalkalıyorum.

Son düzenleme:
Dişçiler beyazlatma yapıyor çok takma kafana en kötü dişçide yaptırırsın

İnsanların dişlerinin doğal rengi hafif sarıdır diye biliyorum. Reklamlarda gördüğümüz inci gibi dişlere sahip olan insanlar gibi olması için dişçilerde beyazlatma işlemi yapmamız gerekiyor belirli aralıklarla sanırım.
Listerine Advanced White kullanabilirsiniz, ama yararı kadar zararı da var. 2 günde 1 veya günde 1 kere kullanın.

Ne alaka ki ben de ıslatarak kullanıyorum.
Yanlış bilmiyorsam suyla teması macunun içindeki temizleyici maddelerin akmasına sebep oluyor. Macun da zaten böyle temizliyor ağzımızı. Eğer tükürük salgısı yerine suya tutarsanız temizleme işlemi yeterli seviyede olmuyor.

Dişlerimizin görünen yüzünün kabaca mine ve dentinden oluştuğunu söylersek alt tabakada olan dentin tabakası sarımtırak olan renk iken üst tabakadaki mine ise daha beyaz olan kısım diyebiliriz. Burada bir çok faktör rol oynasa da kabaca ince bir mine yapısına sahipseniz dişleriniz alttaki dentinin sarı rengini daha çok yansıtacaktır bu nedenle daha sarı gözükecektir özellikle köpek dişlerinizin diğerlerinden daha sarı olduğunu farkedebilirsiniz kolayca. Sosyal medya veya reklamlarda gördüğünüz ünlüler veya fenomenlerin neredeyse hepsinde porselen veneer uygulaması yapılmış yani dişleri kaplama diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…