Açık Havadan Ethernet Kablosu Çekmek

Anladım Hocam

Hectopat
Daha fazla  
Oturduğum sitede yaklaşık 1 hafta önce ana kutudan evime diğer evlerin altından gelen internet kablosunda tahribat oluşmuş. İnternete hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Ana kutudan yeni bir kablo çekmek gerekiyormuş. Evlerin altından ya da yeraltından çekmek hem çok uğraştırıcı hem de masraflı olacağından dolayı şöyle bir şey düşündüm: 100 metrelik bir kablo alacağım. İlk olarak o kabloyu ana kutunun bulunduğu evin çatı katından onun tam karşısındaki evin çatı katına, sonra onun yanındaki evinkine, en son da kendi evimin çatısına kadar çekeceğim. (Planın fotoğrafı ektedir)
Bu plan işler mi sizce? Ne tür bir kablo tercih etmeliyim? Ethernet kablosunda bir tahribat oluşur mu uzun ya da kısa vadede? Açık hava şartları olduğundan dolayı şüphelerim var.
Soruna başka bir çözüm fikri olanlar da yazarsa çok memnun olurum.
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_258.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 202
Cat6 kablonun kaliteli olup olmadığını nasıl anlarım peki? Önerdiğiniz bir marka vs. var mı?

Benim yazdığım marka kaliteli markadır. Ya da dış mekan CAT6 kablo olarak aratın Google genelde dış kılıfı siyah olur soğuk sıcak nemli ortama dayanıklıdır.

Site içerisi ise dış mekan apleri araştırın.

Çünkü dediğiniz gibi yaptığınızda kabloyu düzgün sabitlemezseniz aşağıya düşer ya da rüzgardan devamlı sallanması durumunda kablo içindeki tellere zarar verir kopabilir.

Benim tavsiyem işin eğli biri kabloyu yer altından çekmesi maliyetli olur ama sağlam olur. Ayrıca site sakinleri böyle bir işlem yapmanıza karşı çıkabilir. Tecrübeniz yoksa tehlikeli iş çatıda dolaşmak kablo atıp çekeceğim derken aşağıya düşmeyin

Sadece sizde mi net yok yoksa apartmanda kimse de mi yok.
TT net ekipleri sanırım site içerisi olduğu için arıza olarak kabul etmiyor.

o kutudan çeken 2 ev var, ikisinde de internet yok.
dediğiniz gibi bu tarz sorunlar site yönetimine aitmiş aslında. bugün yöneticiyle konuşacağım.

En doğrusu o şekilde yönetici ile konuşun site olarak sizin hattın yaptırılması gerekli.

Site yönetimi sorunu çözmek ile mükelleftir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…