3 381712 Hectopat Katılım 1 Kasım 2020 Mesajlar 127 28 Ocak 2022 #1 Açık kaynaklı yazılımların ücretli olması durumu üzerinde biraz düşündüm. Bazı Linux dağıtımlarında da gördüğüm bir olay. Bunun mantığıyla ilgili birkaç fikrim olsa da siz forum üyelerinin de görüşlerini almak isterim.
Açık kaynaklı yazılımların ücretli olması durumu üzerinde biraz düşündüm. Bazı Linux dağıtımlarında da gördüğüm bir olay. Bunun mantığıyla ilgili birkaç fikrim olsa da siz forum üyelerinin de görüşlerini almak isterim.
S siriius Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 17 Eylül 2020 Mesajlar 3.047 Makaleler 1 Çözümler 38 28 Ocak 2022 #2 Firmalar için ücretli oluyor genelde. Geliştiriciler ve kişisel kullanımlar için ücretsiz açık kaynak sunuyorlar.
Firmalar için ücretli oluyor genelde. Geliştiriciler ve kişisel kullanımlar için ücretsiz açık kaynak sunuyorlar.
Windows 11 Bükücü Kilopat Katılım 28 Nisan 2021 Mesajlar 2.506 Makaleler 3 Çözümler 25 28 Ocak 2022 #3 Hiç anlayamıyorum bunların ücretli olmasını. Bir kaç tıkta kodlarına ulaşıyorsun zaten. Geriye dili anlamak kalıyor. (?)
Hiç anlayamıyorum bunların ücretli olmasını. Bir kaç tıkta kodlarına ulaşıyorsun zaten. Geriye dili anlamak kalıyor. (?)
MrSecurity Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 19 Ağustos 2020 Mesajlar 1.426 Yer Maranello Daha fazla Cinsiyet Diğer 28 Ocak 2022 #4 Sonuçta onlarda taş yiyecek değil. Bazıları topluluğuna güvenip bağışlar ile yürüyordur. Bazıları ise bunu iş görüp emeğinin karşılığını istiyordur.
Sonuçta onlarda taş yiyecek değil. Bazıları topluluğuna güvenip bağışlar ile yürüyordur. Bazıları ise bunu iş görüp emeğinin karşılığını istiyordur.
3 381712 Hectopat Katılım 1 Kasım 2020 Mesajlar 127 28 Ocak 2022 #5 MrSecurity dedi: Sonuçta onlarda taş yiyecek değil. Bazıları topluluğuna güvenip bağışlar ile yürüyordur. Bazıları ise bunu iş görüp emeğinin karşılığını istiyordur. Genişletmek için tıkla... Tabii ki, benim görüş almak istediğim nokta hem paralı hem de açık kaynaklı olmaları uygulamaların. siriius dedi: Firmalar için ücretli oluyor genelde. Geliştiriciler ve kişisel kullanımlar için ücretsiz açık kaynak sunuyorlar. Genişletmek için tıkla... Eğer kullanacak firma kapalı kaynak uygulamalar geliştiren bir şirket ise açık kaynağın üstüne yeni bir uygulama yapıp kullanabilirler.
MrSecurity dedi: Sonuçta onlarda taş yiyecek değil. Bazıları topluluğuna güvenip bağışlar ile yürüyordur. Bazıları ise bunu iş görüp emeğinin karşılığını istiyordur. Genişletmek için tıkla... Tabii ki, benim görüş almak istediğim nokta hem paralı hem de açık kaynaklı olmaları uygulamaların. siriius dedi: Firmalar için ücretli oluyor genelde. Geliştiriciler ve kişisel kullanımlar için ücretsiz açık kaynak sunuyorlar. Genişletmek için tıkla... Eğer kullanacak firma kapalı kaynak uygulamalar geliştiren bir şirket ise açık kaynağın üstüne yeni bir uygulama yapıp kullanabilirler.
S siriius Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 17 Eylül 2020 Mesajlar 3.047 Makaleler 1 Çözümler 38 28 Ocak 2022 #6 381712 dedi: Eğer kullanacak firma kapalı kaynak uygulamalar geliştiren bir şirket ise açık kaynağın üstüne yeni bir uygulama yapıp kullanabilirler. Genişletmek için tıkla... Olmuyor işte öyle.
381712 dedi: Eğer kullanacak firma kapalı kaynak uygulamalar geliştiren bir şirket ise açık kaynağın üstüne yeni bir uygulama yapıp kullanabilirler. Genişletmek için tıkla... Olmuyor işte öyle.