Açık Lise Baraj Dersten Kalma

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Açık lisede okuyorum son senem. Baraj dersten kalırsam ne olur? Geçmek için önceki sınavla ortalaması mı alınıyor? Yoksa ek sınav mı var?

Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. AÖL sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır. Başaramadığı dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız olduğu dersi tekrar eder veya muaf olduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden başka bir ders alır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 192 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden başvuru yapan öğrenciler geçtiği derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Türk Dili ve Edebiyatı harici diğer derslerden üç sınav kalırsanız, muaf olarak kabul ediliyor ve dersin kredisini alamıyorsunuz ancak Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz, başarmak mecburiyetindesiniz ve açık lisede 3. dönem sınavları, ek sınavlar oluyor. Açık lise bir şekilde bitiyor, dert etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı