Açık lise başvurusu 1 haftadır sonuçlanmadı

Çözger raporum var da. Öyle geçmeyi düşünüyorum. Okulda sorun yaşıyorum da.

Çözger raporu yeterli bir rapor değil. Aşağıda yönetmelik maddesini ekledim. Çözger raporunun yanında özel eğitim değerlendirme kurulu raporu almanız gerekiyor. Çözger raporu sadece sizin özel tedaviye veya eğitime ihtiyacınız olan durumlarınız olduğunu kanıtlayan ve bu durumdaki insanlara sağlanan imkanlardan faydalanmasını sağlayan bir belgedir.

"“Özel eğitim değerlendirme kurulu raporu” ile birlikte geçerli “engelli sağlık kurulu raporu” veya“çocuklar için özel gereksinim raporu (çözger)” olan," Kaynak.

Fakat Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkeziyle görüştüğüm de kadın dedi ki ; Eğer çözger raporunuz varsa açık liseye geçebilirsiniz dedi. Özel eğitim değerlendirme raporu da bildiğim kadarıyla sadece engellilere veriliyor. Ama çözger de özel gereksinim raporu. Çok ayrı oluyor.

Siz konuşmuşmuydunuz hocam milli eğitimle veya halk eğitimle ? Detay verirseniz çok sevinirim. Benim için çok önemli de. Peki sizin raporun kodu ne ? Benim ki R47’de yetersiz falan demişlerdi.

Kadın yanlış biliyor demek ki devlet kurumunda çalışan herkes inanılmaz yeterli ve yönetmeliklere hakim olacak diye bir şey yok. Genelge gayet açık bu iki belge ile öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonuna başvurmanız gerektiğini belirtiyor. Evet özel eğitim değerlendirme raporu, otizmli veya zihinsel problemleri olan, sürekli bakıma muhtaç fiziksel engelleri olan insanlara veriliyor zaten bu maddenin hedefi kekeme olan, peltek olan insanların açık liseye geçmesini sağlamak değil. Gerçekten evde eğitim görmesi gereken, dışarıda hem kendine hem de çevresine zarar verme ihtimali olan, gözetimde kalması daha doğru olacak kişilere imkan sağlamak.

Siz konuşmuşmuydunuz hocam milli eğitimle veya halk eğitimle ? Detay verirseniz çok sevinirim. Benim için çok önemli de. Peki sizin raporun kodu ne ? Benim ki R47’de yetersiz falan demişlerdi.
Anlattım ya hocam kardeşim sınıfta kalmıştı kılavuzda madde olduğu için okul müdürü dilekçe yazıp direkt açığa yönlendirdi bizi. Sizinkide öyle olmalı.

Anlattım ya hocam kardeşim sınıfta kalmıştı kılavuzda madde olduğu için okul müdürü dilekçe yazıp direkt açığa yönlendirdi bizi. Sizinkide öyle olmalı.
Ben ayrı kişi sanmıştım pardon. Mobilden giriyorum da sizin mesaj 1. Sayfa da kalmış. Kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…