Çözüldü Açık lise cidden zor mu?

• Konuyu başlatan talto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.826
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

talto

Hectopat
Açık liseye geçtiğimde sınavların kolay olduğunu ve temel seviyede bilgilere sahipsen rahatça geçebileceğimi söylemişlerdi. Ancak ilk sınavıma girdiğimde İngilizce hariç tüm zorunlu derslerden kaldım (Edebiyat ve Din: 40, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 20). Şu an ikinci sınavlara çalışıyorum ve özellikle İnkılap Tarihi o kadar zor ki geçmem büyük bir şans olur. Soruların %80'i ciddi seviyede tarih bilgisi gerektiriyor, geri kalan %20'si ise benim tarihimin kötü olmasından dolayı zorlanmamdan kaynaklanıyor.

Din Kültürü de aynı şekilde; daha önce hiç görmediğim onlarca Arapça kelimenin anlamını bilmemem durumunda sorunun cevabını bilmem imkansız hale geliyor. Kalmaktan korkuyorum, sorun bende mi yoksa siz de aynı durumu yaşıyor musunuz?

Çözüm
Şimdi nasıl soru soruyorlar bilmiyorum ama sonuç olarak lise düzeyi ve yeni tarz sorular soruyolardır yani çalışmayanın yapabileceğini sanmıyorum.

2024 Aralık'ta yapılan sınava katılmış biri olarak;
Oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 1 yıl boyunca hiçbir şekilde ders çalışacak vaktim olmamasına rağmen 12 dersten 6'sını başarıyla geçtim, matematik ve edebiyat dahil. Alınan puan önemli değil, 50 ve üstü almak kredi için yetiyor zaten.
Açık liseye geçtiğimde sınavların kolay olduğunu ve temel seviyede bilgilere sahipsen rahatça geçebileceğimi söylemişlerdi. Ancak ilk sınavıma girdiğimde İngilizce hariç tüm zorunlu derslerden kaldım (edebiyat ve din: 40, inkılap tarihi ve Atatürkçülük: 20). Şu an ikinci sınavlara çalışıyorum ve özellikle inkılap tarihi o kadar zor ki geçmem büyük bir şans olur. Soruların %80'i ciddi seviyede tarih bilgisi gerektiriyor, geri kalan %20'si ise benim tarihimin kötü olmasından dolayı zorlanmamdan kaynaklanıyor.

Din kültürü de aynı şekilde; daha önce hiç görmediğim onlarca Arapça kelimenin anlamını bilmemem durumunda sorunun cevabını bilmem imkansız hale geliyor. Kalmaktan korkuyorum, sorun bende mi yoksa siz de aynı durumu yaşıyor musunuz?

Sadece bana yakın gelen şıkları işaretleyerek 6 dersten geçtim, çalışmaya gerek bile duymadım. Çalışacaksanız da ufak bir çalışmadan sonra halledersiniz. Açıköğretimde kalma olayı yok, parasını verdikçe okursunuz.

Bence zor acık lise okumak yüz yüze eğitime göre daha zor çünkü yüz yüze eğitim de hoca nereden soracağını söylüyor söylemese de tahmin edebiliyorsun ama acık lise de ne soracakları belli olmuyor tıpkı YKS gibi herhangi bir konudan soru sorabilirler çalışmak gerek sınava.

Bence zor acık lise okumak yüz yüze eğitime göre daha zor çünkü yüz yüze eğitim de hoca nereden soracağını söylüyor söylemese de tahmin edebiliyorsun ama acık lise de ne soracakları belli olmuyor tıpkı YKS gibi herhangi bir konudan soru sorabilirler çalışmak gerek sınava.

Çıkmış eski sorulara bakınca gayet kolay anlaşılabiliyor, genel olarak eski sınavlara benzer soruluyor.

Şimdi nasıl soru soruyorlar bilmiyorum ama sonuç olarak lise düzeyi ve yeni tarz sorular soruyolardır yani çalışmayanın yapabileceğini sanmıyorum.

Oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 1 yıl boyunca hiçbir şekilde ders çalışacak vaktim olmamasına rağmen 12 dersten 6'sını başarıyla geçtim, matematik ve edebiyat dahil. Alınan puan önemli değil, 50 ve üstü almak kredi için yetiyor zaten.

Çözüm

Hocam sınavdan 50 alsalar zaten açık liseye ğeçmezdiler yüz yüze giderdiler okula😅

Sadece bana yakın gelen şıkları işaretleyerek 6 dersten geçtim, çalışmaya gerek bile duymadım. Çalışacaksanız da ufak bir çalışmadan sonra halledersiniz. Açıköğretimde kalma olayı yok, parasını verdikçe okursunuz.

Sınavlara girmeden önce çıkmış sorulara bakarak çalışmaya başladım şimdi ama şöyle bir sorun var ki bugün olcağım bir sınavı yanlış konuma giderek kaçırdım ve bu tüm sınavlar 3.döneme telafi sınavlarına yığıldı. Şu an ya 3. dönem olurda bir sınavım 50 altı olursa diye korkuyorum çünkü bir senem gidecek. Bu tür durumlarda bir şeyler yapılıyor mu veya diplomayı alabiliyor muyum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı