Merhaba, Anadolu lisesinde 12. sınıf sayısal öğrencisiyim, 2. dönem üniversite sınavında sorulmayacak ve bu yüzden açığa geçmek istiyorum fakat aklımda birkaç soru var, yardımcı olursanız sevinirim.
12. sınıfın ilk döneminde Türk dili ve edebiyatı dersinden kaldım, açığa geçmeme engel olur mu? Ve açığa geçersem bu şekilde, bu sene yks 2023'te sınava girebilir miyim? Açığa geçmezsem üniversite sınavına girebileceğim kesin, fakat açığa geçmem durumunda ne olur?
Ve bugün başka bir dersin (10. sınıf) sorumluluk sınavına girdim, geçeceğimi düşünüyorum ama olur da geçemezsem bu durum açığa geçmeme engel olur mu?
Ve son olarak bazı kişiler açığa geçtikleri anda mezun olduklarını söylüyorlar, bu mümkün mü?
Teşekkürler.
Sonda yazdığını ilk kez duydum doğrulu konusunda bir şey diyemem. Örgünden açık liseye geçtiğin zaman derslerine bağlı olarak kredi veriyorlar ekstra yanlış değilse okulunda kredi veriyordu. Edebiyat notun sıkıntı belki mezuniyet için bir dönem daha beklemek zorunda kalabilirsin ama onun dışında geçmene engel olacak bir durum değil. Sorumlu ders konusunda tam emin değilim belki açıkta da sorumlu tutabilirler.