Açık lise kaç yılda biter?

mertensss

Zeptopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar 10. sınıfım fakat bu.
Sene hastalık ve psikolojik bazı sorunlardan dolayı okulu yarıda bırakmak zorunda kaldım 16 yaşındayım eylül'de 17 olacağım (25/09/2007) normalde zaten kalmasam bile 10. sınıf olmamam gerekiyor anaokuluna gittiğim için bir de bu eklendi yaşıtlarıma nasıl yetişebilirim açık liseye geçsem kaç yılda biter? 9. sınıf ortalamam 70,5536 üniversiteyi 24 yaşında bitirmek istemiyorum ailem ve çevrem de açık liseye sıcak bakmıyor fakat kafama takıldı nasıl çözerim bu durumu? Açık liseye gitsem kaç yılda biter? Çok çalışsam sınıf atlama gibi bir şey olabilir mi? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Bende senin gibi geç gönderildim açık liseye geçersen normal yaşına göre ne kadar sürede bitireceksen o kadar sürede bitirebiliyorsun( yeterli süren olması lazım tabii son sene geçersen olmaz) kalmayıp tüm girebileceğin ek dönemlere girersen tabii. 11. sınıfın başında geçersen 2 defa 3 dönem derse girebilirsin bu sayede 1 sene geç gönderildiysen normal sürende mezun olabilirsin.

Ben de aynı şekilde senin le aynı yoldayım.

Uzun bir araştırma yaptım ve 2008LILEr ile bitirme şansı var bunu bil öncelike.

Yani bu sene değil ama çok çalışırsan krediyi tamamlayıp 2008LILEr ile 2026 yılında mezun olabiliyorsun ve de 2026 YKS'ye girebiliyorsun ama bu senin elinde çünkü ben tek senede iki sınıf bitirende gördüm. Açık liseyi 6 yılda bitirende.

not: normalde açık liseyi bitirmek için 8 dönemide tamamlamak gerekir ancak sen 12.sınıfı 18 yaşında okuyacağın için bu dönem sayısı 5 döneme düşüyor yani dediğim gibi çok çalışır isen aynı şekilde sadece 1 sene normal kayıp ile bitirebilirsin ki o da zaten senin zamanında ana okuluna gitmenden ötürü olmuş bir şey yani aslında 2008LILEr ile okumak sana çok şey kaybettirmedi zaten her sene YKS'ye yarım milyondan fazla mezun kalıyor dert etme yani bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…