Çözüldü Açık lise kayıt tarihinden sonra kayıt olunur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tealri

Decapat
Daha fazla  
11. sınıfım, okulumla sıkıntım yoktu ta ki 11. sınıfa geçene kadar. Hocaların tamamı sadece bizimle uğraşıyor, azarlayıp duruyor ve dersi bile anlatmıyor. Öğrenciler yine aynı şekilde sürekli konuşup duruyor ve açıkçası her gün 8 saatimi harcamaktan bıktım. Açık liseye geçmek istiyorum fakat sanırım kayıt tarihleri geçmiş, hala geçebilir miyim?

Çözüm
1. 2.donem açık liseye geçersen devamsızlık problemin olmayacak çünkü örgünden açığa geçmiş olacaksın. Ve dediğin gibi sadece sınav ve performans amaçlı okula gidebilirsin sıkıntı oluşturmaz 2.dönem de açık liseye kayıt olduğunda devamsızlık problemi kökten ortadan kalkacak.

2. Her zaman kayıt oluyor Ocağın sonlarına doğru başlıyor Şubat 10 11'e kadar devam ediyor. Sıkıntı olmaz.
İnternette açık lise resmi sitesinden bakabilirsin ocağın sonunda bak Şubat'ın ortasına kadar vaktin olacak çünkü.

3. Bir tavsiyem yok Türkiye'de her okul birbirinin aynısı eğer 2.donem açığa geçersen zorunlu dersleri verip seneye de toplam 8 zorunlu dersi verip Aralık'ta mezun olursun.
Kayıt tarihleri geçince geçemiyorsunuz maalesef yeni kayıt vb. gibi şeyler açılmadığı sürece. İkinci dönem 2022-2 açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladığında açık liseye başvurabilirsiniz. Bu dönemi okulunuzda okumanız gerekiyor maalesef.

Başka okula geçmek için nakilde mi yapamayız?

Başka okula geçmek için nakilde mi yapamayız?

Hayır olmuyor ama daha hiç gitmeyip 2.dönem Şubat ayında kayıt olabilirsin.
Açık liseye geçince devamsızlık ve sınıfta kalma yok.

@521071 1. dönemi okumalı. Eğer okumazsa 1. dönemin derslerini de alır.

Peki sınav devamsızlık performans notu vesaire gibi şeyleri umursamalı mıyım, etkisi olur mu?
Devamsızlık hariç herşeyi umursa. Çünkü 2.dönem açık liseye geçeceğin için örgün eğitim ile alakan kalmıyor.
Açık lisede devamsızlık yok kalma da yok. İşe yaradıysa çözüldü işaretle.

@Tealri soracağın neler varsa sor.

Soracağım birkaç ufak şey daha var, ondan sonra çözüldü olarak işaretleyeceğim. Şimdi başlayalım.
1. Şu an okula hiç gitmesem ve sadece sınav, performans ödevleri gibi şeyleri yapmak için gelsem herhangi bir sıkıntı olabilir mi? Devamsızlık belirli bir kısma gelince sınıf tekrarı vesaire falan filan olayları açığa geçtiğimde başıma bela olur mu?
2. 2. Dönemin başlangıcında yine bir kayıt süreci olacağının garantisi var mı? Daha önce hiç açık liseyle ilgilenmedim, orijinal postta dediğim gibi sadece 11. sınıfta problem olmaya başladı.
3. Açık liseye geçmek dışında bir öneriniz var mı? Başka bir okula geçmeyi düşündüm fakat yaşadığım yerin etrafındaki okulların çoğu yine aynı şekilde ve büyük ihtimalle aynı sorunlarla karşı karşıya kalacağım. Bugün bu olay yüzünden ailemle ufak bir tartışma yaşadık zaten. Şu anki amacım mümkün olduğunca dönemi hızlı ve uğraşsız bitirip ikinci dönem açığa geçmek.

1. 2.donem açık liseye geçersen devamsızlık problemin olmayacak çünkü örgünden açığa geçmiş olacaksın. Ve dediğin gibi sadece sınav ve performans amaçlı okula gidebilirsin sıkıntı oluşturmaz 2.dönem de açık liseye kayıt olduğunda devamsızlık problemi kökten ortadan kalkacak.

2. Her zaman kayıt oluyor Ocağın sonlarına doğru başlıyor Şubat 10 11'e kadar devam ediyor. Sıkıntı olmaz.
İnternette açık lise resmi sitesinden bakabilirsin ocağın sonunda bak Şubat'ın ortasına kadar vaktin olacak çünkü.

3. Bir tavsiyem yok Türkiye'de her okul birbirinin aynısı eğer 2.donem açığa geçersen zorunlu dersleri verip seneye de toplam 8 zorunlu dersi verip Aralık'ta mezun olursun.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…