Açık lise mezunları kara harp okuluna gidebilir mi?

Grey Micheal

Decapat
Daha fazla  
11.sınıfı Anadolu lisesinde bitirdim. 12. sınıfı açık öğretimden bitirdim. Kara harp okuluna gidebilir miyim? Teğmen olmak için bir engeli var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
A

Ama bir arkadaş meslek lisesi ve açık öğretim lisesi mezunları başvuramaz diyordu ?
Alan temelli olduğundan demiştir. Üniversite sınavından önce yapılan MSÜ askeri sınavının kılavuzuna bakıldığında cevabı bulabilirsiniz. Önem arz eden sınavda net olarak lise türü belirtilmez. Temel şart ortaöğretimin görülüp bitirilmesidir.

Yani ben açıktan lise bitirip msü girersem kara harp okuluna girebilir miyim ?

@Grey Micheal yahu gözünüzü seveyim artık arkadaşı falan baz almayın şu tarz durumlarda. Açın resmi kaynağı, okuyun. AÖF ve AÖL öğrencileri de öğrencilik haklarından yararlanabilir, bu bir engel değil. Millet araştırmadan konuşuyor, o AÖL öğrencileri başvuramaz diyen arkadaşına sorsan o da çevresinden duyup araştırmadan sana söylemiştir. Yerin dibine soktuğunuz açık öğretim lisesinin örgün eğitim liselerinden diploma açısından bir farkı yok. Şunu anlayın artık lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…