Açık lise muaf dersler seçilmeli mi?

319565

Hectopat
Açık liseye göre 6. dönemdeyim. 6 ortak dersim 4 tane de muaf dersim. 4 muaf dersimin ikisi matematik ikisi felsefe. Toplam 159 kredim var ve ortak derslerle 17 kredi toplayıp 170'i geçebiliyorum. Muaf dersleri seçmeli miyim yoksa seçmeyip direkt dönemi bitireyim mi? İleride benim için sıkıntı çıkartır mı?

@333365 bir konuda bilgi paylaştığınızı gördüm etiketlemek istedim.

Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk dil ve edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, açık öğretim lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

170'i geçebiliyorsanız muaf dersi almanıza gerek yok.

Önümde bu dönemi de sayarsak 3 dönem var. Rahatlıkla 170'i geçerim gibi. Üstüne sadece bu dönem sınavlarda başarılı olursam 176 kredim oluyor. Yine de muaf olup o dersi geçmezsem sıkıntı çıkar diye korkuyorum çünkü sistemi yeni yeni öğreniyorum.

Muaf derslerden sıkıntı çıkmaz, yine de ben çalışır bu dersi geçerim kredimi alırım dersen isteğe bağlı muaf dersini seçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…