Şu anda 10. sınıfta ve 92 OBP'li bir Anadolu Lisesi'nde okuyan bir öğrenciyim. Sadece bu dönemlik açık liseye geçmek istiyorum. Bununla alakalı bazı sorularım var. Kısa da olsa cevaplarsanız sevinirim.
1-) Açık liseye geçmek için ne yapmam gerekiyor tam olarak?
2-) Açık lise sınavlarına nasıl ve nereden çalışacağım? Mevcut okulumda öğrenim görürken devletin dağıttığı ders kitaplarını mı, yoksa başka kitapları mı kullanacağım?
3-) Geçen dönem matematik ortalamam 42 gelmişti. Sınıfı geçmem için bu dönem 58 gelmesi gerekiyor ya normalde, şimdi ben açık lisedeyken bunun hesabı nasıl yapılacak? Sınavlardan kaç alırsam geçmiş/kalmış olacağım? Eğer bu sınavlarda da başarısız olursam gelecek sene örgün eğitime geri döndüğümde sorumluluk sınavlarına mı gireceğim?
4-) Açık lisede bu dönem ne zaman bitiyor? Ne zaman yaz tatili başlıyor?
5-) Gelecek sene örgün eğitime dönebilir miyim? Döneceksem eğer, beni bu dönem açık lisedeki sınavlardan aldığım sınav puanlarına göre (bu dönemlik OBP'me göre) mi bir okula yerleştirecekler?
6-) Gelecek sene örgün eğitime dönebilirsem eğer, 10. sınıftan mı başlayacağım yoksa 11'den mi devam edeceğim?